Osječko-baranjska

''TRUBNI AKO SI PROTIV GUŽVE NA ČEPINSKOJ''

HDSSB gradskim vlastima: Rasteretite Mandićevu, poštedite građane gužvi!

Ulica Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, popularno zvana Čepinska najprometnija je cesta u Hrvatskoj. Osječani već godinama slušaju obećanja o izgradnji podvožnjaka ili nadvožnjaka, kao i kružnog toka na ovoj prometnici, koja je usko grlo ulaska u središte grada. Na ovaj problem ukazali su u HDSSB-u i na Mandićevoj održali konferenciju za medije nazvanu: "Trubni ako si protiv gužve na Čepinskoj".

Piše: Republika.eu / STV

Stigli su Mandićevu sa transparentima, a vozači su uzvraćali trubeći iz automobila. HDSSB-ovci su podsjetili kako je prije 5 godina, za vrijeme Bubalovog gradonačelničkog mandata za gradnju nadvožnjaka ili podvožnjaka i kružnog toka na najprometnijem prilazu gradu sve pripremljeno.

"Osigurani su svi preduvjeti da se na ulici Leopolda Mandića može krenuti u konačnu rekonstrukciju, izgradnju podvožnjaka i kružnoga toka. Dakle otkupljeno je zemljište od vlasnika, stvoreni su preduvjeti, čak i temeljni financijski preduvjeti i tada je zatraženo od tadašnje Kukuriku vlade da se osigura 60-ak milijuna kuna za taj projekt", kaže povjerenik HDSSB-a za Grad Osijek Ivica Završki.

I prošle godine imali smo prilike čuti priče o pokretanju ovog projekta kako bi se konačno rasteretio najkritičniji ulaz u Osijek – podsjeća Završki, no sve je isto kao prije 5 godina. Umjesto rada, samo obećanja, čekanje, priče, a gužve, pogotovo ujutro i poslijepodne nevjerojatne su na najopterećenijoj prometnici u Hrvatskoj, pogotovo ako nailazi vlak. Prvi ćemo pohvaliti onoga koji doista krene u ovaj, najvažniji projekt ovoga trenutka u Gradu Osijeku – dodao je Završki.

"U međuvremenu jedini ozbiljan zahvat na ovoj prometnici jeste taj da je maknut pješački prijelaz ovdje kod nas u produižetku Našičkog naselja, pa su stanovnici doista nizom svojih zahtjeva obasuli gradske vlasti, a evo i nas i zamolili da se, ako već ništa drugo i ozbiljnih investicija nema, vrati ovaj pješački prijelaz kako bi Našičko naselje ovaj dio grada, mogli imati normalan prijelaz na ovu stranu grada i koristiti trgovine koje inače ne mogu", kaže Završki.

Od grada traže da vrati taj pješački prijelaz kako bi stanovnici mogli ujutro po kruh i mlijeko. No, nije to jedini problem na Mandićevoj. Prilaz gradu kod autotržnice nedjeljom je prepun automobila koji parkiraju na zelene površine i potpuno ih uništavaju. To je gradsko zemljište, a dopustili su da ulaz u grad izgleda kao ulazak u palanku – kaže Mario Festetics.

"Moram izraziti čuđenje na upravu Gradske tržnice Osijek zato što nisu pokazali nimalo inventivnosti kako bi se udružili sa svojim vlasnikom, Gradom Osijekom, i na istom tom mjestu učinili jednu parkirnu zonu od koje bi nešto mogli i prihodovati, a da izgleda ljepše estetski u svakom smislu. Postoji jedan izum, meni vrlo simpatičan, zove se stupići, postoji komunalna služba, postoji policija, niz stvari koje su u domeni grada. Evo ovo je jedna od ljepših slika koja može pokazati kako to izgleda nedjeljom na ulazu u grad Osijek", rekao je međunarodni tajnik HDSSB-a Mario Festetics.

Godinama se tolerira, a evo kako se lako može riješiti – sugerirali su gradskoj upravi iz osječkog HDSSB-a.