Politika

HNS ĆE ZATRAŽITI ODLAZAK KUŠČEVIĆA

Vlada: Ultimatumi ne dolaze u obzir

Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer, odgovorili su u subotu iz Banskih dvora na najavu HNS-a da će tražiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, te poruku HSLS-a da bi trebao otići i Kuščević ali i HNS.

Andrej Plenković   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: HINA

"Razgovarat ćemo na redovnom koalicijskom sastanku ovaj ili sljedeći tjedan. Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer", kratko su Hini priopćili iz Vlade.

Član Predsjedništva HNS-a, koalicijskog partnera u Vladi, Stjepan Čuraj najavio je ranije u subotu kako će njegova stranka tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića kojeg mediji prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Na njihovu je najavu reagirao koalicijski HSLS, čiji je predsjednik Darinko Kosor poručio kako iz Vlade trebaju otići i HDZ-ov ministar Lovro Kuščević ali i HNS, dodajući međutim kako takvu odluku treba donijeti premijer Andrej Plenković.

 

(Hina)