Osječko-baranjska

POTPISAN DODATAK UGOVORU O SUFINANCIRANJU

Studenti iz Osijeka odsad će povoljnije putovati željeznicom u mjesto studiranja

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica - Putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su u srijedu dodatak ugovoru o sufinanciranju prijevoza za redovite studente s područja Osječko-baranjske županije,bez obzira u kojem gradu u Hrvatskoj studiraju pa će po povoljnoj cijeni mogu putovati u Zagreb, Split, Rijeku ili bilo koji drugi grad.

Aleksejs Ivanovs / Pixabay   FOTO:Pixabay
Piše: Hina / Republika.eu

Anušić je podsjetio kako je u siječnju potpisan ugovor o sufinanciranju mjesečnih karata redovitih studenata koji imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije i studiraju na području te županije.

"Dodatkom ugovora proširujemo sufinanciranje prijevoza i na pojedinačne karte za sve redovite studente s područja županije, bez obzira u kojem gradu u Hrvatskoj studiraju. Tako od sada po povoljnoj cijeni mogu putovati u Zagreb, Split, Rijeku ili bilo koji drugi grad”, rekao je Anušić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović rekla je da je za sufinanciranje prijevoza studenata u županijskom proračunu predviđeno 300 tisuća kuna. Pojasnila je kako Hrvatske željeznice od pune cijene karte u startu sufinanciraju 50 posto, a županija dodatnih 25 posto, tako da studenti plaćaju 25 posto cijene prijevozne karte.

"Studenti trebaju na matičnom fakultetu izvaditi potvrdu da studiraju redovito i s tom potvrdom se javiti u županijski Upravni odjel za gospodarstvo kako bismo izdali potvrdu o sufinanciranju prijevoza. Na temelju te potvrde oni na blagajnama Hrvatskih željeznica dobivaju pametnu karticu s kojom po sufinanciranoj cijeni mogu putovati dokle god su redoviti studenti, odnosno do 1. veljače 2020. do kada traje ovaj ugovor”, rekla je Katavić-Milardović.

Dodala je kako je tim dodatkom ugovora od 14. lipnja do 31. kolovoza predviđena nova mjera koja se tiče redovite željezničke linije Osijek – Split, odnosno Split-Osijek.

"Za ovu liniju nam je HŽ ponudio cijenu od 100 kuna. Mi ćemo sufinancirati s 50 kuna , tako da student putovanje tom linijom u jednom smjeru plaća samo 50 kuna”, najavila je pročelnica.

Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica - Putničkog prijevoza Željko Ukić rekao je kako je to jedan od načina revitalizacije željezničkog putničkog prijevoza na području Osječko-baranjske županije te pozvao i ostale županije da se uključe u ovakav način suradnje.