Rukomet

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Červar u Osijeku okuplja Kauboje uoči susreta sa Srbijom

Hrvatski rukometaši okupili su se uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. godine sa Srbijom. Reprezentacija će u Osijeku biti do 10. travnja. Nakon toga, putuje za Beograd, gdje ih sutradan čeka prva kvalifikacijska utakmica sa Srbijom.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

Drugi kvalifikacijski susret na rasporedu je 14. travnja u Zadru. "Trebamo biti hrabri", poručio je izbornik Lino Červar, koji ima problema sa sastavom i ozljedama igrača.

"Ne smijemo razmišljati o rezultatu, već o igri i pristupu. Želim da pokažemo hrabrost i da damo sve od sebe kako bismo se i ovako hendikepirani mogli suprotstaviti protivniku - već je i to pobjeda", istaknuo je Červar.

Hrvatska je vodeća u skupini s dvije pobjede i četiri osvojena boda. Druga je Švicarska s dva boda dok Belgija i Srbija imaju po jedan. Na Europsko prvenstvo idu prve dvije reprezentacije.

"Kada su kvalifikacije u pitanju trebaju nam četiri boda, odnosno dvije pobjede. Mi ih, naravno, želimo što prije. Neće biti jednostavno, pogotovo u Beogradu. Možemo očekivati jednu jako tešku utakmicu. Bit će to ispit naše mentalne jakosti", rekao je Červar.