Osječko-baranjska

180 EKIPA I NEKOLIKO TISUČA POSJETITELJA

Šesta Gezina fišijada - ''svima svega i sve naopako''!

180 ekipa i nekoliko tisuća posjetitelja okupilo se na šestoj memorijalnoj fišijadi Geza Gudlin u osječkoj Tvrđi, što ovo natjecanje čini najmasovnijom fišijadom u Hrvatskoj. Kako se održava po Gezinom životnom načelu "Svima svega i sve naopako" pobjedu odnosi najgori fiš, a nagradu su ove godine odnijeli Željko Lončarić Žec i Ravnica, dok je najbolji fiš skuhala ekipa Udičarskog doma Karašica. Evo kako je to bilo ove godine na ovoj jedinstvenoj manifestaciji, organizranoj u sjećanje na tragično preminulog Gezu Gudlina, legendarnog osječkog ugostitelja, zabvaljača i vic mahera.

Šesta Gezina fišijada - ''svima svega i sve naopako''!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Miris dima i fiša, i mnoštvo kotlića i ljudi ispred nekadašnje Gezine Slavonske kuće u Firingerovoj ulici u Tvrđi. Još jedna fišijada Gezi u čast, koja je oborila sve dosadašnje rekorde.

Pravila su jasna, a kućni red kao da ga je Geza pisao. Najveća je faca onaj kome pođe za rukom skuhati najgori fiš.

A ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto istaknula je ekipa fiš majstora s fišom od čiste vatre, koja se miješa.

Za pobjedu nije ovdje dovoljo samo skuhati fiš, već i dobro podmititi ocjenjivački i časni sud fišijade. Tko da više, veće su mu šanse za pobjedu, kažu.

A veselju i uživanciji svoj doprinos dali su i tamburaši, potkupljivi kao i suci fišijade.

Usitinu odlična atmosfera kakvu samo ovakva manifestacija ima. Slavonska kuća i ove je godine osigurala ribu i sve potrebno za natjecanje, a okupili su se mnogi - manje i više poznati Osječani i Slavonci.

Što bi tek rekao Geza na sve ovo da je živ? Nema ga već 15 godina ovdje među nama, ali njegov veseli duh živi i živjet će s nama za sva vremena, kažu njegovi brojni prijatelji.