Politika

NA POTEZU JE DORH

Ministarstvo uprave prekinulo upis Šišljagićeve stranke u Registar političkih stranaka!

Ministarstvo uprave prekinulo je upis Šišljagićeve stranke pod nazivom SNAGA Slavonije i Baranje u Registar političkih stranaka! Kako doznajemo, prekid postupka trajat će sve do pravomoćnog okončanja postupka povodom kaznene prijave podnesene protiv Vladimira Šišljagića, a koju je podnio predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš.

Vladimir Šišljagić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Vladimir Šišljagić podnio je 15. listopada 2018. godine Ministarstvu uprave zahtjev za upis političke stranke pod nazivom SNAGA Slavonije i Baranje u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

PROČITAJTE"Gospodine Šišljagiću, ako se želiš baviti politikom izvoli, osnuj si svoju političku stranku u skladu sa zakonom''

U tijeku vođenja tog postupka ministarstvo je zaprimilo akt Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku kojim ih izvješćuju kako su zaprimili kaznenu prijavu protiv osumnjičenog Vladimira Šišljagića zbog kaznenog djela iz članka 278. i 279. Kaznenog zakona.

PROČITAJTEVladimir Šišljagić kazneno prijavljen da je lažirao broj članova stranke!

Budući da se u kaznenoj prijavi osporava vjerodostojnost dokumentacije donesene na osnivačkoj Skupštini Stranke održanoj 6. listopada 2018. godine, koja se sukladno Zakonu prilaže zahjevu za upis u Registar i na kojoj podnositelj temelji podneseni zahtjev, Ministarstvo uprave ocijenilo je da se ova upravna stvar ne može riješiti dok se ne okonča postupak povodom kaznene prijave podnesene protiv podnositelja zahtjeva.

Podsjetimo, o svemu je prije nekoliko dana u programu N1 televizije progovorio i sam Branimir Glavaš. Kaznenu prijavu podnio je zbog toga što je, prema njegovim saznanjima, prilikom tajnog pokušaja osnivanja političke stranke Šišljagić krivotvorio službene dokumente. Na toj osnivačkoj skupštini, naveo je Glavaš, niti u prvom, niti u drugom pokušaju Šišljagić nije imao dovoljan zakonom propisan broj nazočnih osnivača, a potrebno ih je 100, dok je Ministarstvu uprave Šišljagićeva stranka dostavila popis na kojemu su imena 138 osnivača.

"Nemam ja ništa protiv toga da gospodin Šišljagić sebi osnuje stranku, ali neka je osnuje u skladu sa zakonom! To znači da mora imati minimalno 100 osnivača vlastite stranke, jer ako se želi baviti politikom, a nije u stanju okupiti na jedno mjesto stotinu ljudi, stotinu svojih sljedbenika, to je pokazatelj njegove političke kvalitete i njegove odgovornosti, ali i pokazatelj da je taj čovjek spreman krivotvoriti dokumente kako bi osnovao političku stranku", rekao je Glavaš.