Požeško-slavonska

SLOBOŠTINA KOD POŽEGE

U požaru na Eko imanju Željka Mavrovića izgorjele bale konoplje i sijena

Bale industrijske konoplje i sijena izgorjele su u subotu ujutro na Eko poljoprivrednom imanju bivšeg poznatog boksača Željka Mavrovića, koji se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom, u mjestu Sloboština nedaleko Požege, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ilustracija   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

  Iz požeško-slavonske policije kažu kako su dojavu o požaru zaprimili u jutarnjim satima, dok je Mavrović za Hinu potvrdio kako nije bilo ozlijeđenih osoba u požaru prostora na imanju koje trenutno koristi OPG Majer.

 Na požarište u mjestu Sloboština, 18 kilometara zapadno od Požege, ubrzo stigli vatrogasci iz Požege, Brestovca i Orljavca, koji su zaustavili širenje vatre.

Mavrović: Čini se da šteta nije velika

 “Još nemam potpunu informaciju što se točno dogodilo. Međutim prema onome što sam vidio na nekoliko fotografija čini se da šteta nije velika", rekao je Mavrović.

 Dodao je da je požar izbio u prostoru koji je korišten kao poljoprivredno skladište.

 Iza 16 sati predsjednik DVD-a Brestovac Josip Ugrin izjavio Hini kako su vatrogasci još uvijek na požarištu.

Bale konoplje još tinjaju, vatrogasci su i dalje na požarištu 

 “Što se tiče razmjera požara, ovo nije zahtjevna intervencija. Međutim, kako se radi o zatvorenom skladištu visine oko dva metra, ograničen je prostor za intervenciju. Zato bale industrijske konoplje koje je zahvatila vatra još tinjaju”, rekao je Ugrin.

 Trenutno ne raspolaže informacijama tko je vlasnik uskladištene slame, je li to OPG Majer koji trenutno koristi prostore ili moguća treća osoba.

 Lokalni portali navode kako je požar izbio nešto prije 8 sati, i to u podrumskim prostorijama koje je od Mavrovića unajmio OPG Majer

 Unatoč naporima vatrogasaca niti u prvim satima poslijepodneva požar nije ugašen.

 "Jako je teško i opasno, skoro je nemoguće ući unutra od gustog dima, na pojedinim mjestima se pojavljuje otvoreni plamen. Pokušavamo unutra ubaciti pjenu za gašenje kako bi spriječili daljnje širenje požara. S jakim ventilatorima s druge  strane zgrade upuhivanjem zraka nastojimo istjerati dim na drugu stranu kako bi mogli ući unutra", izjavio je za 24 sata Zdravko Matoković iz DVD Orljavac.