Rukomet

OTPALA ČETVORICA

Červar zadovoljan drugom fazom priprema za SP

Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar zadovoljan je odrađenom drugom fazom priprema u Poreču za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019.

Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Media Servis

Od 19 igrača koji su bili na popisu, četvorica se opraštaju od suigrača. Novi eventualni poziv čekat će Josip Vekić, Ivan Sršen, Ivan Vida i Kristijan Bećiri. Izbornik Lino Červar osvrnuo se na drugu fazu priprema u Poreču, uoči odlaska na kratki dvodnevni odmor prije završne faze priprema za SP 2019. „Odradili smo planirano, moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje mjesta nema dovoljno za sve, a ovaj put smo morali zahvaliti se četvorici. To znači da će u svojom klubovima čekati eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za SP. U završnoj fazi imat ćemo stoga, kad se uključe preostali igrači, 20 igrača jer ćemo u dvije test utakmice dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku”, rekao je Lino Červar uoči odlaska iz Poreča. 

U zadnjoj fazi priprema od 1. do 8. siječnja u Poreču, Kaubojima će se priključiti Zlatko Horvat, Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, Željko Musa i Krešimir Kozina. Červar će od 20 kandidata za Svjetsko prvenstvo trebati izabrati njih 16.