Republika TV

TREĆU GODINU ZA REDOM

I Osječani za Božić zaigrali picigin u hladnoj Dravi

Na splitskoj plaži Bačvice i ove godine za Božić se igrao picigin, no već treću godinu za redom da se ne boje zimske hladnoće pokazali su danas i Slavonci. Naime, skupina sportaša i entuzijasta koja svake godine raste brojem picigin je zaigrala u Dravi na osječkoj Copacabani, i to na temperaturama puno nižima nego u Dalmaciji.

Piše: Republika.eu / STV

Temperatura zraka oko pet, no zahvaljujući hladnom vjetru, subjektivni osjećaj puno bliži nuli, a slična je danas bila i temperatura rijeke Drave. No, to nije spriječilo hrabre Osječane da u rijeci Dravi zaigraju božićni picigin.

Uz zvuke tambure prizor je ohrabrio i neke okupljene Osječane, koji su, iako nisu baš išli toliko daleko da s pridruže u igri, barem i sami umočili nožne prste u hladnu rijeku. A među petnaestak ljubitelja rijeke Drave i u njenom najhladnijem izdanju koji su zaigrali picigin našle su se i dvije dame.

Jedan od igrača, Božidar Jakovčević piciginom u Dravi svake godine proslavi i svoj rođendan.

A dok su jedni u Dravi u plićaku igrali picigin, bilo je danas i par onih koji su u ledenoj vodi i zaplivali. U šali kažu kako se radi o udruzi nazvanoj ZUK – Zimska udruga kupača, no kupanje u Dravi shvaćaju vrlo ozbiljno.

Osim što kupanje u hladnoj vodi potiče adrenalin, oni koji ga prakticiraju kažu i kako se zahvaljujući tome osjećaju bolje i zdravije tijekom zime.

A nakon picigina i kupanja u rijeci Dravi na Copacabani je uslijedila i prava mala fešta, no za razliku od onih dalmatinskih na ovoj se umjesto ribe jelo kruha masti, a umjesto rashlađenog pilo se kuhano vino.