Nogomet

JOŠ MASOVNIJI NEGO PROŠLE GODINE

"Beskonačno dobar futsal" na Zrinjevcu na Zimku

Futsal središte Osijek i ove godine organizator je jednog od najpopunarijih malonogometnih turnira u regiji. "Zimko uz Osječko" ove godine na Zrinjevcu održava se po 32. put a turnir je još masovniji nego prošle godine.

Zimko, arhiva   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Godinama je Zimko najpopularniji malonogmetni zimski Kup u Slavoniji i Baranji, a i ove godine zanimanje za to natjecanje pokazalo je dosta ekipa, pa je prijavljeno i više momčadi nego u prošloj sezoni. Po prvi put i više kategorija za natjecanje. Naravno, gledateljima i ljubiteljima malog nogometa bit će ponuđeno i više utakmica u dnevnom rasporedu natjecanja.

U seniorskoj konkurenciji naslov pobjednika brani Cafeterija Sjenjak Sala sport Hr, a ponovno osim te ekipe u konkurenciji su za trofej i DGO pa Mursa Vbk i još nekoliko kvalitetnih futsal ekipa, koje su pak sastavljene i od poznatih igrača velikog i malog nogometa. 

Primjerice prošle sezone na Zrinjevcu gledateljima su se predstavili i reprezentativci Tihomir Novak i Jakov Grcić. Cilj je ipak popularizacija ovoga sporta i Zimko je turnir koji ima najviše predstavnika najmlađih dobnih kategorija.

Zimko je počeo s natjecanjem večeras a raspored je bogat - svakodnevno nudi najmanje 8 utakmica. Za sada igraju seniori i veterani po skupinama a od 22. kreću i najmlađe kategorije. Završnica turnira predviđena je za 5. siječnja a za gledatelje će ponovno biti pripremljene zanimljive nagrade. 

Očekuje se naravno kao i svake godine ispunjena dvorana, posebice u završnom tjednu natjecanja i utakmicama u nokaut fazi turnira.