Crna kronika

IZVIDI SU U TIJEKU

Vladimir Šišljagić kazneno prijavljen da je lažirao broj članova stranke!

Iako je zakonski rok od 30 dana prošao, "Snaga Slavonije i Baranje", stranka koju je 6. listopada ove godine osnovao Vladimir Šišljagić, još uvijek nije registrirana pri Ministarstvu uprave.

Vladimir Šišljagić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Jutarnji list

Kako piše Jutarnji list, u tijeku su i izvidi Općinskoga državnog odvjetništva u Osijeku temeljem kaznene prijave podnijete zbog sumnje u krivotvorenje isprava!

Sporan je broj nazočnih osoba na osnivačkoj skupštini održanoj 6. listopada.

Podsjetimo, prema Zakonu o političkim strankama, stranku može osnovati 100 punoljetnih, poslovno sposobnih hrvatskih državljana. 

Šišljagićeva stranka na popisu osnivača prikazala je 138 članova, a da bi skupština bila pravovaljana, morala joj je nazočiti natpolovična većina članova. To, navodi se u kaznenoj prijavi, ovdje nije bio slučaj jer je, navodno, nazočno bilo tek nešto više od 30 osoba! Također, navodi se kako je "zapisnik lažno prikazan".

Iz Ministarstva uprave za Jutarnji potvrđuju kako je postupak još u tijeku. To je, navodi taj list, moguće u slučaju ako se utvrdi da zahtjevu za registraciju nisu priloženi svi potrebni dokumenti, odnosno ako program i statut stranke nisu u skladu sa zakonom. Tada se podnositelja poziva da u roku od 30 dana otkloni utvrđene nedostatke.

Ministarstvo je to i učinilo, čak i prije nego što su obaviješteni o kaznenoj prijavi, koja je samo prolongirala donošenje konačne odluke, jer su morali Općinskom državnom odvjetništvu dostaviti cjelokupnu dokumentaciju priloženu uz zahtjev za registraciju.

Sam Šišljagić za Jutarnji list tvrdi kako mu se nitko iz Općinskoga državnog odvjetništva nije javio te da mu je ovo prvi glas da je podnesena kaznena prijava. I dalje tvrdi kako ih je na skupštini bilo 138.