Politika

NOVI NASTAVAK BLOGA

Todorić tvrdi da se s Marićem sastajao i nakon lex Agrokora, Marić: ‘Ne demantiram‘

Ivica Todorić dane bijega pred hrvatskim pravosuđem i dalje krati blogom o Agrokoru. U novom nastavaku tvrdi da senakon aktivacije Lex Agrokora dvaput susreo s ministrom financija Zdravkom Marićem, U ovoj aferi stigmatizirani ministar tvrdnje nije demantirao.

Zdravko Marić   FOTO:Davor Pongracic / CROPIX
Piše: Media Servis

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić novom objavom na svom blogu ponovno je malo uzburkao duhove oko ove afere. U tekstu tvrdi da se nakon stupanja na snagu lex Agrokora dva puta sastao s ministrom financija Zdravkom Marićem ujedno i svojim bivšim zaposlenikom. Todorić tvrdi da su sastanci bili negdje između 5. i 7. mjeseca 2017. konspirativno i u jednoj kući na Pantovčaku.

Ministar Zdravko Marić pred vladom nije demantirao tvrdnje.

"Ne demantiram, ali u isto vrijeme ne bih ništa komentirao. Vi znate da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa vodilo postupak protiv mene i zaključilo da nisam, poslije ga je obnovilo i to još traje tako da će biti prilike da o tome više kaže kada se bude očitovao."

SDP-ov zastupnik Gordan Maras kaže da je ministar Marić kompromitiran od samog početka.

"Ovo samo potvrđuje ono što govorimo od početka da je on interesno bio u Agrokoru, da se nije izuzeo iz odlučivanja o Agrokoru, da je bio unutra i jednostavno mi je nevjerojatno da na taj način premijer odlučuje i dalje stajati iz svog ministra što govori da ga je on slao na te sastanke, da je Marić bio onaj koji je prenosio poruke."

Branimir Bunjac iz živog zida također podsjeća na izjave ministra za kojega kaže da je obmanuo investitore.

"Podsjećam,još prošle godine je govorio da nema nikakve veze sa skupinom BORG, da se nije s nikime sastajao, zatim je obmanjivao javnost da je Agrokor vrlo dobra i solventna tvrtka koja nema nikakvih problema. Samim time je počinio moguće kazneno djelo jer je obmanuo brojne investitore na burzama koji su naivno kupovali te dionice Agrokora da bi nakon par dana i par tjedana te dionice postale bezvrijedne."

Todorić tvrdi da je na sastancima Mariću prezentirao informacije o Agrokorovoj strategiji, da je Marić uglavnom šutio pa sumnja da je bio ozvučen. HDZ-ov šef kluba zastupnika Branko Bačić.

"Ja nisam znao za nikakve sastanke. Tome nemam što dodati od onoga što je rekao ministar Marić, a to je da neće komentirati da će o okolnostima sukoba interesa reći na Povjerenstvu kada bude pozvan."