Vukovarsko-srijemska

ZNAČAJNA MANIFESTACIJA

Vinkovčani i ove godine živjeli za Vinkovačke jeseni

Kroz 53. Vinkovačke jeseni, koje su nakon desetodnevnog programa završile u nedjelju navečer, Vinkovčani su još jednom pokazali koliko vole i koliko su ponosni na tradiciju, folklor i kulturu koju baštine, ocijenio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Gradskoj upravi vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 53. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić.

Vinkovacke jeseni   FOTO: Vlado Kos / CROPIX
Piše: HINA

 "Vinkovčani žive za Vinkovačke jeseni, vole ih te mjere vrijeme po njima – prije i poslije 'Vinkovačkih'", rekao je Bosančić te zahvalio građanima Vinkovaca što su ponovno pokazali da su gostoljubivi, da znaju "iznijeti manifestaciju", da vole tradicijsku kulturu i hrvatski ponos iskazan na svečanom mimohodu.

Po riječima zamjenika gradonačelnika Gabrijela Šokičića, Vinkovačke jeseni odavno su prerasle, ne samo okvire Vinkovaca, nego i Slavonije te su postale jedna od najznačajnijih manifestacija tradicijske kulture u Europi.

"Pojedinačno smo vidjeli da dolaze ljudi i iz Amerike ili Australije kako bi vidjeli naše Vinkovačke jeseni, a to je odraz kvalitete i prezentacije u medijima i onoga što mi u tih 10 dana pokažemo u našem gradu, što sve znamo i do čega držimo", rekao je je.

Na Vinkovačkim jesenima 10.000 sudionika i 120.000 posjetitelja

Mirjam Jukić, direktorica Novosti, uz ZAKUD Vukovarsko-srijemske županije, zaduženih za organizaciju Vinkovačkih jeseni,  izvijestila je da su ovogodišnje 'Jeseni' okupile oko 10.000 sudionika i prema neslužbenim informacijama, oko 120.000 posjetitelja.

"Iznimno sam zadovoljna novinarima, blogerima i stranim blogerima koji su bili ovdje u organizaciji Turističke zajednice i vjerujem da će se ime Vinkovačkih jeseni ipak pronijeti i malo dalje jer znamo da mladi više prate YouTube nego televiziju. Nadamo se pomaku u posjeti i zato smatram da trebamo raditi na popratnim sadržajima i dalje i njih širiti", poručila je Jukić.

Ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni održane su od 7. do 16. rujna pod geslom "Pregršti istine", a u sklopu te manifesatcije održano je više desetaka folklornih, kulturnih, gospodarskih, sportskih i zabavnih priredbi.

(Hina) xzdra ybdj