Osječko-baranjska

WINE & BIKE TOUR ERDUT

Biciklisti u erdutskim vinogradima tražili tekuće zlato!

Ruta Aljmaš Erdut nije duga. Biciklom ju svatko može prijeći, ali problem je ostati na cesti i ne skretati prema primamljivim vinogradima. Na svu sreću upravo to se od biciklista koji sudjeluju u biciklističko-vinskoj utrci Wine & Bike Tour Erdut i traži. Manifestacija koja spaja dobra vina, bickilizam, prekrasnu prirodu i glazbu u svom petom izdanju nastavila je privlačiti sve više sudionika.

Wine & Bike Tour Erdut   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Dobro raspoloženje u potrazi za buteljama vladalo je u Erdutskom vinogorju. Jedini vodič bila je ova karta, a butelje su mogle biti zavezane u bilo kojem redu vinograda. Lov je za neke bio više, za neke manje uspješan.

Ne čudi što svake godine raste broj prijava onih koji žele sudjelovati u ovoj utrci. Ovoga puta vozilo je 40-ak biciklista, a i na odredištu ih je dočekala okrijepa zlatne i crno-ljubičaste boje.

"Ideja cijele manifestacije i je bila da napravimo nešto što je malo drugačiji koncept u Erdutskom vinogorju, da povežemo dvije priče, a to je cikloturistička Eurovelo dunavska ruta koja ide do Crnog mora. Događalo nam se, i prije par godina su čak i Osječani mislili da je Erdut u Baranji tako da bilo je hitno vrijeme za intervenciju", kaže direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

Organiziran je ovom prilikom i Dan otvorenih podruma Vinarije Erdutskog vinogorja ujedno posljednje stanice biciklističko-vinske utrke.

"Ova naša vinarija gdje se sada nalazimo ona je službeno osnovana 1730. godine. Te godine je osnovano Erdutsko vlastelinstvo, odnosno preteča današnjih Erdutskih vinograda. Imamo dva podruma. Jedan je stari podrum koji se nalazi ovdje u spomeničkom kompleksu, drugi je novi podrum koji se nalazi u sklopu nove vinarije", kaže Hrvoje Pavić iz Erdutskih vinograda.

Svaki Wine & bike tour Erdut donosi i zanimljiv glazbeni program. Večeras nastupaju Jinxi, a udobnost posjetiteljima pruža In Da Sofa koja se s DJ programom preselila u prostor Erdutskih vinograda.