Ostalo

NIJE SKRIVAO ODUŠEVLJENJE

Fotoreporter kojeg su Vatreni oborili stigao u Hrvatsku

Na poziv Hrvatske turističke zajednice u posjet Hrvatskoj stigao je Yuri Cortez, fotoreporter koji je simpatije diljem svijeta pridobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasmana Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Piše: Media Servis

Cortez je zajedno sa svojom obitelji stigao u Zagreb koji je njegova prva postaja za vrijeme sedmodnevnog boravka u našoj zemlji. Svoje oduševljenje nije mogao sakriti.

" Jako mi je drago što sam ovdje i što dijelim ovaj trenutak s vama, upoznajem vašu zemlju, upoznajem nove ljude. Stvarno mi je jako drago što sam ovdje", rekao je Cortez.

Podsjetimo, nakon pogotka Marija Mandžukića, nogometaši su pohrlili proslaviti gol u kut igrališta na kojemu se nalazio Cortez te od velikog uzbuđenja popadali jedan na drugoga, pa su tako svi zajedno pali na fotoreportera. Cortez koji je u svojoj profesionalnoj karijeri osim sportskih natjecanja, fotografirao i zabilježio razne scene diljem svijeta, vrlo dobro se snašao i u takvoj situaciji nastavio fotografirati igrače tijekom njihovog slavlja, koji su mu se kasnije ispričali i pomogli mu da ustane. Prisjetio se i toga trenutka koji ga je proslavio diljem svijeta.

" Kada je Mandžukić zabio drugi gol, to je bilo ludo. To je bio povijesni trenutak za vašu zemlju, za igrače, slavili su. Kada su pali na mene, bio sam iznenađen, nisam očekivao da bi se to ikad moglo dogoditi", prisjetio se Cortez.Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je kako ga raduje dolazak Yurija i njegove obitelji koji će iz prve ruke vidjeti ljepotu Hrvatske, ali isto tako i da je ovo nastavak promotivnog vala naše zemlje koji su nam omogućili naši nogometaši odličnim igrama.

Proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc koji je odnedavno postao pojačanje Nacionalne turističke organizacije, dočekao je Yurija samim riječima hvale.

"Manđo priprema neki specijalni poklon, a i Dejan Lovren mi se javio porukom da će ugostiti Yurija u svome hotelu, ali ja sam mu odgovorio: Next year. Gospodin Cortez sigurno nije prvi puta u Hrvatskoj, nadamo se da će doći i dogodine ili nekog drugog puta. Lijepo je ugostiti novinara koji je na jedan prekrasan način promovirao Hrvatsku i cijeli svijet je vidio to veselje naših igrača i naravno njega", rekao je Šimenc.

Cortez će boraviti u Hrvatskoj do 7.rujna, a nakon Zagreba obići će Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu, ali i ostale atraktivne lokacije poput Kornata i Parka prirode Telašćica. U Opatiji će ga u srijedu dočekati predstavnici Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza, a taj dan se očekuje i Mandžukićevo iznenađenje.