Kino & Film

ZAHVALNI FANOVIMA NA PODRŠCI

Serija Teorija velikog praska završava nakon 12. sezone i rekordnih 279 epizoda

Serija Teorija velikog praska završit će u svibnju 2019., nakon 12. sezone i rekordnih 279 epizoda, piše Variety.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Hina / Republika.eu

Posljednja sezona s emitiranjem će početi 24. rujna.

"Zauvijek smo zahvalni našim fanovima na podršci. Zajedno s glumcima, scenaristima i cijelom ekipom, izuzetno smo zahvalni na uspjehu serije i cilj nam je stvoriti finalnu sezonu i epizodu koje će Teoriji velikog praska dati kreativan kraj", stoji u priopćenju koje su potpisali Warner Bros. Television, Chuck Lorre Productions i CBS.

Prema nekim izvorima, odluka da se ne snimaju dodatne sezone donesena je jer su ugovori Warner Brosa sa CBS-om i glumačkom ekipom istekli, a apetiti za još jednom napornom rundom pregovora su sa svih strana bili slabi.

Prethodni pregovori s glumačkom postavom trajali su mjesecima, a originalna postava glavnih glumaca - Jim Parsons, Kunal Nayyar, Simon Helberg, Kaley Cuoco i Johnny Galecki pristala je odreći se dijela honorara kako bi se povećala plaće kolegicama Melissi Rauch i Mayim Bialik.

Jim Parsons, koji je osvojio četiri Emmyja za ulogu Sheldona Coopera, signalizirao je da je spreman otići. Njegov odlazak značio bi veliku rekonfiguraciju serije, koju producenti nisu bili voljni napraviti. U konačnici, odlučeno je da je dobro završiti seriju dok još dobro kotira.

Od početka emitiranja 2007. Teorija velikog praska osvojila je 52 nominacije i 10 nagrada Emmy te sedam nominacija za Zlatni globus.

Jedna je od najvećih emisija na televiziji, 11. sezona imala je prosječno 18,9 milijuna gledatelja, kao i 10. sezona.

Sveučilište u Kaliforniji (University of California, Los Angeles, UCLA) objavilo je 2015. svoju prvu stipendiju koju su stvorili i imenovali po toj seriji. Stipendija The big bang theory namijenjena je studentima koji trebaju financijsku pomoć i žele steći visoko obrazovanje u STEM područjima - znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici.