Rukomet

NA PRAGU PLASMANA NA SVJETSKO PRVENSTVO

Uvjerljiva Hrvatska deklasila Crnu Goru, sa +13 putuje na uzvrat u Podgoricu

Hrvatski rukometaši napravili su veliki korak prema Svjetskom prvenstvu kojem će u siječnju 2019. domaćini biti Njemačka i Danska, jer su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u subotu u do kraja ispunjenoj dvorani Gradski vrt u Osijeku svladali reprezentaciju Crne Gore sa 32-19 (17-10).

Puna dvorana Gradski vrt u Osijeku   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede sa po šest pogodaka predvodili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana. U reprezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović sa četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.

Crnogorci su se držali do 22. minute, kad je Čavor smanjio prednost Hrvatske na 10-9. No, u sljedećih šest minuta serijom 5-0 izabranici Line Červara stvorili su prvu osjetnu prednost i na poluvrijeme otišli sa sedam golova viška (17-10).

U drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Hrvatska je čvrstom obranom stvarala prilike za brze kontranapade koje su najčešće realizirali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Naša je reprezentacija polako dizala prednost, a kad su jednom dostigli deset golova viška, više se ispod dvoznamenkaste razlike nisu spuštali.

Do najvećih +14 (32-18) naši su rukometaši stigli u 56. minuti, a utakmicu završili s 13 golova prednosti koje će ponijeti na uzvrat u Podgoricu.

Uzvratna utakmica bit će odigrana u četvrtak, 14. lipnja u podgoričkoj dvorani Morača, s početkom u 20 sati.