Republika TV

''I JA ĆU BITI OLIMPIJAC''

Osijek domaćin 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića u Osječko-baranjskoj županiji

Pod sloganom "I ja ću biti olimpijac" vrtićarci iz cijele Osječko – baranjske županije natjecali su se u različitim atletskim disciplinama i to na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Djevojčice i dječaci pokazali su pravi sportski duh, ali i fair play igru.

Piše: Sanja Azenić / STV

Preko 400 djece vrtićke dobi danas se okupilo na akademiji Krpan&Babić. Igra, smijeh, radost, druženje, natjecanje u 5 atletskih disciplina kao i glasni navijači na tribinama znak su Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Olimpijski plamen zajedno s vrtićarkom upalio je uspješni osječki olimpijac Ivan Horvat i natjecanje je moglo početi. Natjecalo se čak 12 vrtića i to u nogometu, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, štafeti četiri puta 25 metara, te atletskom trčanju na 50 metara. Najbolja u atletskom trčanju u prvoj grupi bila je Nola Mikulandra iz dječjeg vrtića "Sunčica" iz Osijeka.

Glavni cilj ove manifestacije je razvijanje sportskog, odnosno olimpijskog duha, stvaranje sportskih navika od najranije dobi, kao i sklapanje novih prijateljstava.

Kao suorganizator, inicijator i osnivač festivala, Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodijelio je prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima festivala, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno su dobili poklon pakete sa sportskim rekvizitima.