Vukovarsko-srijemska

''MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ-NATJECANJE PRVI ZA HRVATSKU''

Vukovarsko-srijemska županija ove godine domaćin natjecanju za najboljeg hrvatskog vojnika

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na širem području Vinkovaca i Vukovara, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 Natjecanje će se održati od 6. do 11. svibnja i predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, rekao je zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH iz Vinkovaca brigadni general Denis Tretinjak.

 Uz hrvatske vojnike na natjecanju će sudjelovati i pripadnici oružanih snaga partnerskih zemalja te Ministarstva unutarnjih poslova, a natjecat će se ukupno 150 natjecatelja.

 Samo natjecanje za najboljeg hrvatskog vojnika održat će se na ekonomiji u Retkovcima na vinkovačkom području, a u sklopu popratnog programa u Vukovaru i Vinkovcima održat će se natjecanja dječjih vrtića dok će se u Iloku održati taktičko-tehnički zbor i promocija programa "Kadet".

 

(Hina)