Ostalo

JUBILARNI 60. IZBOR

Robert Seligman i Donna Vekić najbolji sportaši Osijeka i Osječko-baranjske županije

Glas Slavonije te Zajednica sportskih Udruga grada Osijeka i Županije održali su 60. jubilarni izbor najboljih sportaša, sportašica i klubova u protekloj godini. Najbolji sportaš grada i Županije po sedmi put u ovom izboru postao je gimnastičar Robert Seligman.

Piše: Dario Andraković / STV

Jubilarni 60. izbor najboljih sportaša i klubova u Osijeku i Osječko-baranjskoj Županiji obilježile su nagrade brojnim laureatima. 

Svi su jednako vrijedni, a izdvojit čemo najbolj. Tako su i ove godine najbolji sportaši bili gimnastičar Robert Seligman kao 4. u Europi te tenisačica Donna Vekić.

Za najboljeg trenera izabran je trener veslačkog kluba Iktus Krešimir Ižaković, a najbolji sportski kolektiv u protekloj godini je nogometni klub Osijek.

Najuspješniji sportaš osoba s invaliditetom je Vilijam Kerep iz kluba sjedeće odbojke HVIDRA, a najbolji klub osoba s posebnim potrebama je Športska Udruga slijepih Svijetlost.

Nagradu Uzor Trofej Matija Ljubek za životni dijelo dobio je osnivač karatea u Osijeku Zvonko Borbaš, a pripale su i nagrade Sokol zaslužnim sportašima i mladim nadama kao i Trofej kuna za 6 pesrpektivnih osječkih sportaša i sportašica.