Rukomet

DAN "D" ZA KAUBOJE

Gojun uoči Norveške: Bacit ćemo se na glavu jedan za drugoga

Hrvatski rukometaši nakon tijesne pobjede nad Bjelorusijom 25-23 počeli su pripreme za Norvešku. Ono što su sinoć pokazali izabranici Line Červara u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva nije nimalo ohrabrujuće pred sutrašnji sraz s viceprvacima svijeta. Izbornik im je prepustio ulogu favorita u zagrebačkoj Areni.

Jakov Gojun i Lino Červar   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Imaju samopuzdanja ali to je i izazov za našu reprezentaciju i smatram da se možemo njima suprotstaviti. Imamo i mi dobrog materijala i oramo biti uvjereni u svoju snagu koju moramo pretočiti na teren. Kako god oni bili doprvaci svijeta smatram da se mi s discipliniranom igrom, kvalitetnom obranom i mudrim napadom možemo kvalitetno suprotstaviti", poručio je Červar.

Svi mi pa i Červar ima puno zamjerki na igru u posljednje dvije utakmice.

"Primjedba je da moramo pokazati mišiće, agresiju na domaćem terenu. Mi moramo inicirati promjenu na našem terenu, a ne samo da reagiramo jer onaj koji samo reagira - on kasni. Mi moramo davati inicijativu tom agresivnom igrom jer mi moramo pokazati da smo domaćini te da smo goropadni. Probat ćemo biti malo drugačija, agresivna Hrvatska, koja zna koji su to putevi prema pobjedi", najavio je Červar.

A ti putevi vode preko snažne obrane te s lucidnim napadom. Puno se toga očekuje od iskusnog Vorija i nešto mlađeg Željka Muse, koji je kratko opisao igru Norveške.

"Imaju odličnu tranziciju, polukontru i kontru. Mi moramo biti koncentrirani prvih 20-30 sekundi i diktirati našu obranu u obrani i napadu. Respekt prema njima postoji ali mi se nikoga ne bojimo i idemo na pobjedu. Skromni smo, respektiramo sve ali ako smo dobri možemo svladati svakoga", poručio je naš pivot. Jakov Gojun upozorio je Norvežane da se prvenstvo igra u Hrvatskoj i da mogu očekivati fanatičnu Hrvatsku.

"Sve je otvoreno, turnir još ima dosta do kraja. Volio bi sutra bude puna dvorana jer smo to zaslužili. Bacit ćemo se na glavu jedan za drugoga i da dišemo zajedno, samo tako možemo do kraja. Pritisak u sportu uvijek postoji, ima tu nas koji smo odigrali puno ovakvih utakmica ali tada se pokazuje karakter i postajemo ekipa - ili jesmo ili nismo. Sutra će biti ista stvar. Pritisak će biti ali mi smo domaćini i na njima je veliki pritisak jer igraju u Hrvatskoj i to se ne smije zaboraviti", zaključio je Gojun. Utakmica je sutra od 20 i 30.Na kraju dodajmo da je EHF pokrenuo disciplinski postupak, tako pišu danski mediji, protiv Line Červara. Hrvatski je izbornik kod vodstva 24-23 Hrvatske u utakmici protiv Bjelorusije rukom u posljednjem njihovom napadu uhvatio gostujućeg desnog vanjskog Artura Karvackija. Što će biti saznat ćemo vrlo brzo.