Rukomet

BOLAN PORAZ PROTIV ŠVEDSKE

Stevanović: Imamo teži put ali šansa još postoji

Hrvatski rukometaši nakon bolnog poraza u splitskoj Spaladium Areni sele se u Zagreb. Sinoć su na Europskom prvenstvu u posljednjoj utakmici skupine A Kauboji u Spaladium Areni poraženi 35-31.

Razočarenje nakon poraza na licima rukometaša   FOTO:Jakov Prkic / CROPIX
Piše: Media Servis

Rezultat je na kraju bolji od prikazanog, a umjesto s četiri boda i prvog mjesta, te dva dana odmora više Hrvatska prenosi dva i ima puno teži put do polufinala. Sve je sinoć pokušao izbornik Lino Červar, rotirao je igrače, vratare, obrane ali je Švedska bila bolja u svim elementima rukometne igre.

"Možda su nas malo zavarale zadnje dvije pobjede pa nismo bili koncentrirani za Švedsku iako sam upozoravao da su vrlo opasni i da nije utakmica s Islandom njihova stvarna vrijednost. Žao mi je zbog domaćina i Splita, koji je fantastično organizirao ovaj turnir. Mi smo htjeli doći u Zagreb s četiri boda ali to se nije dogodilo i od toga ne možemo pobjeći. Oni su nas nadigrali i to je to", rekao je Červar.

Dan nakon bolnog poraza reprezentativci još uvijek oplakuju svoj loš nastup, a već sutra je utakmica s Bjelorusijom, koja nas od 2013. nije pobijedila na velikim natjecanjima.

"Nadam se da ćemo, iako nemamo puno vremena, danas uvidjeti koji nam je bio problem. Moramo se pripremati i za Bjelorusiju, koja je ozbiljna ekipa s dobrim pojedincima i bit će nam teško. Odabrali smo taj teži put ali šansa još postoji i me se sigurno nećemo predavati", poručio je čuvar naše mreže Ivan Stevanović.

Analiza protivnika je nužna ali bitnije je analizirati našu igru. Dvije maestralne partije i onda pad u ponor iz kojeg će se reprezentacija teško vratiti.

"Moramo se što prije konsolidirati, zaliječiti rane, napraviti dobri analizu jer jučerašnja utakmica nije bila dobra u puno segmenata, Treba nam mir i koncentracija te što bolja priprema za nastavak prvenstva", zaključio je pomoćni trener izbornika Line Červara, Hrvoje Horvat.

Utakmica s Bjelorusijom je sutra od 20 i 30, Norveška je u istom terminu u subotu, a s Francuskom se igra u srijedu, također od 20 i 30.