Politika

RESETIRANJE NA POLAZNE POSTAVKE JE NUŽNOST

Žestok napad Orepića: Petrov i Grmoja ne poduzimaju niša u vezi s nužnim promjenama u Mostu

Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji je u utorak istupio iz Kluba zastupnika Mosta izrazio je u srijedu žaljenje što su Božo Petrov i Nikola Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u Mostu, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika i glavnog odbora.

''Petrov i Grmoja ne poduzimaju niša u vezi s nužnim promjenama u Mostu'', napisao je Orepić   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Hina

"Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju. Ne želim sudjelovati u 'popularnom' političkom komuniciranju, na kojem nažalost i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije druge strane", napisao je Orepić na svojoj facebook stranici.

Istaknuo je kako se ni jedna odgovorna politika se ne može zasnivati na slučajnim, a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojim se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, navodi Orepić, resetiranje Mosta na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom.

Osijenio je kako su kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu.

"Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka je na tom tragu", napisao je Orepić na facebooku.

Čelnik Mosta Božo Petrov jučer je izjavio kako mu nisu jasni Orepićevi motivi. "Ako se igdje mogao ostvariti, i želje i strasti i ambicije, onda je to u Mostu, bio je i ministar", rekao je Petrov.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izrazio je čuđenje Orepićevim potezom. "Što se tiče bilo kakvog djelovanja unutar Mosta, može se vidjeti da je tu potpuna sloboda, da zastupnici koji su došli iz drugih stranaka slobodno izražavaju svoje mišljenje. Tako da ja ne vidim nikakav problem, ovo mi je dosta čudnovato", rekao je.

Orepić je pak jučer objasnio da je odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta ocijenivši da konfliktna politika koju vodi ta stranka "sužava prostor za realizaciju same ideje Mosta"

"Ovakav Most koji u svom djelovanju inzistira na konfliktnoj politici kad je riječ o djelovanju prema van, a unutar sebe ne rješava probleme, sužava prostor i mehanizme za realizaciju same ideje Mosta", izjavio je.