Osječko-baranjska

SPOJILI JUG I SLAVONIJU

Više od 2 tisuće kilometara na motociklu u sjećanje na žrtvu Vukovara!

Žrtvi Vukovara počast su već tradicionalno odali i motociklisti iz cijele Hrvatske.

Više od 2 tisuće kilometara na motociklu u sjećanje na žrtvu Vukovara!   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Jelena Grgić / STV

Na stotine motociklista stiglo je u Osijek gdje su kod spomenika crvenom fići zapalili svijeće u sjećanje na žrtve Domovinskog rata. Nepokoreni grad na Dravi samo je jedna od postaja velike moto-karavane koja se vozi od Prevlake do Vukovara. U šest dana puta mnogi su prešli i više od 2000 kilometara po niskim temperaturama, kiši, ali i snijegu i ledu.

Motociklisti branitelji na ovaj način već deset godina daju svoj doprinos da se vukovarska tragedija nikada ne zaboravi.

"Svi s istim ciljem, velikim srcem dolazimo tu da se poklonimo žrtvi Vukovara. Sa Prevlake smo kroz cijelu Hrvatsku prošli, palili svijeće na obilježjima iz Domovinskog rata te na taj način spojili jug i Slavoniju S našim činom ne damo da padnu u zaborav naši branitelji, prijatelji, suborci", kaže inicijator karavane Prevlaka - Vukovar Đani Radovanović.

"Svake godine nas nešto novo dočeka, ove oko Like i Plitvica nas je dočekalo malo snijega, pojeli smo to i polopatali i evo nas tu", rekao je predsjednik Moto-kluba Veterani Slavonije i Baranje Darko Zec.

Počast gradu heroju, njegovim braniteljima i stanovnicima, odali su i igrači Nogometnog kluba Osijek. Duž Vukovarske ulice zapalili su svijeće.

"Mislim da je to naša obveza na kraju krajeva. Većina nas se sjeti Vukovara na ovaj datum. Mislim da smo svi ispunjeni velikim ponosom, da nemoamo riječi zahvale za te ljude što su pretprili dali su ono najmilije ono što imaju svoje živote da bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj državi, da bi mogli sutra igrati utakmicu. Nikome nije drago što igramo sutra na dan pada Vukovara, ali probat ćemo sutra napraviti sve da bude što dostojanstvenije", rekao je trener NK Osijek Zoran Zekić.

I cijela Hrvatska tako u znaku je sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, žrtvu koja se nikada ne smije zaboraviti.