Košarka

OSMINA FINALA EUROBASKETA

Popović: Na Rusiju hladne glave i vruća srca

Hrvatski košarkaši stigli su u Istanbul gdje se spremaju se za najvažniji susret na Eurobasketu. Nakon što su u grupnoj fazi upisali poraz jedino od jake Španjolske u momčadi nema euforije, ali ima samopouzdanja.

Marko Popović   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Da igraju s Rusijom sutra u osmini finala saznali su u četvrtak kasno navečer tako da su sada dva dana fokusirani isključivo na protivnika i maksimalno žele iskoristiti svaki trening. Analizu protivnika ponudio je Marko Popović koji je u Rusiji i sam igrao pet godina.

„To su uglavnom igrači koji znaju osvajati trofeje. Prvenstveno tu mislim na one koji igraju u CSKA, to su Fridzon, Kurbanov, Vorontsevich, te dva njihova glavna igrača Mozgov i Shved. Oni su kompetitivna i čvrsta momčad. Nakon pet godina iskustva igranja u Rusiji znam da su jako karakterni, a kroz ovo prvenstvo su pokazali da mogu odigrati dobro protiv jako kvalitetnih momčadi“, istaknuo je Popović i otkrio recept za uspjeh: „Nadam se da ćemo u susret ući hladne glave i vruća srca te da možemo do četvrtfinala“, zaključio je Popović. Hrvatska i Rusija utakmicu osmine finala igraju sutra u Sinan Erdem Areni od 20 i 30.