Glazba

TREĆU GODINU ZAREDOM

Tamburaški kirbaj u Vukovaru od 18. do 20. kolovoza

Treću godinu zaredom, tijekom mjeseca kolovoza, Vukovar će biti domaćin Tamburaškog kirbaja na kojem će ove godine, od 18. do 20. kolovoza, nastupiti 88 tamburašica i tamburaša iz 13 tamburaških sastava koji će pratiti i neke od poznatih solista tamburaške glazbe.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Hina

Najavili su to u subotu iz L&L Media Vukovar koji ovu manifestaciju organiziraju u suradnji s Gradom Vukovarom.

"Ovogodišnji Tamburaški kirbaj otvara međunarodno natjecanje mladih tamburaških sastava na kojem će snage odmjeriti tamburaški sastavi TIM iz Markuševca, Rouge iz Koljnofa u Mađarskoj, Čokanj iz Našica, Ladan špricer iz Golubinaca u Vojvodini i Zlatno klasje iz Otoka“, najavljuju iz L&L Media Vukovar.

Sastavi će se natjecati za glavnu nagradu od 10 tisuća kuna, kao i za ostale nagrade poput snimanja pjesama u studiju i produkcije, a nagrađen će biti i najbolji tamburaš ili tamburašica natjecanja vrijednom nagradom. O pobjednicima će odlučivati stručni žiri kojega će činiti predstavnici radijskih postaja, glazbene produkcije, izdavačkih kuća, prosvjete, te poznati glazbenici. Osim žirija, nagradu će svojim glasovima dodijeliti i publika koja će sva tri dana manifestacije osim u glazbenom moći uživati i u bogatom gastronomskom programu na sajmu lokalnih OPG-ova.

U revijalnom koncertnom dijelu programa Tamburaškog kirbaja nastupit će Dike, Marija Pavković Snaša, Zlatno klasje, Bećarski inat, Allegro, Cure sa sokaka, Garavi, Strossmayer, Caprio, Ivan Šebalj i Behar. Sudionici Tamburaškog kirbaja imat će priliku obići poznate kulturne znamenitosti grada Vukovara na prigodnom izletu, a zaplovit će i Dunavom na turističkom brodu uz organiziranu zabavu i druženje.

Organizatori navode kako je promicanje tradicijske kulture i tamburaške glazbe, kao i samog grada Vukovara, glavni razlog zašto se ovakva manifestacija organizira već treću godinu. Samo prošle godine ovu trodnevnu manifestaciju pohodilo je 28 tisuća posjetitelja iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema, a bilo je i gostiju iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva.