Društvo

ŠPICA SEZONE

Udarni turistički vikend donio gužve u cestovnom, zračnom i brodskom prometu

Udarni turistički vikend oborio je rekorde u broju gostiju koji stižu na Jadran. Kraj srpnja donio je Hrvatskoj broj gostiju identičan broju stanovnika.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Posljednji vikend u srpnju donio je najveću gužvu na prometnice. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, gust je promet u oba smjera i tako će biti do kraja dana, javlja hrvatski autoklub.

"Gužve vozači mogu očekivati, osobito na dionici između Zagreba i Karlovca u oba smjera, ali i na naplatima Lučko na izlazu s autoceste prema Zegrebu. Gužve će biti na svim graničnim prijelazima s BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Slovenijom, također i duž Jadranske magistrale, na cestama u Istri, otoku Krku i Krčkom mostu", kazala je Dijana Beganović iz HAK-a.

Zbog toga, ali i sve povoljnijih karata, mnogi se odlučuju za brže i jednostavnije zračno putovanje. Zračna luka Zadar u srpnju bilježi velik porast broja putnika, kazao je glasnogovornik Nikola Barać.

"Do 29. srpnja prevezeno je 106 tisuća putnika, što bi bilo otprilike 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. To je ujedno i najveći broj prevezenih putnika u Zračnoj luci Zadar", pojasnio je Barać.

Dosta turista uputilo se i na otoke, a glavnina gužvi odvila se jučer u dolasku, kazao je za Media servis Ante Mrvica iz Jadrolinije.             

"Možemo reći da je to zasigurno bio najjači vikend ovog ljeta, a možda će biti i najjači u turističkoj sezoni. Poslijepodne i u večernjim satima računamo na pojačan povratak, pogotovo za one putnike koji putuju na kraćim relacijama. Mislim ipak da neće biti potrebe za uvođenje dodatnih linija tijekom dana", rekao je Mrvica.

Sutrašnjim danom zaključujemo srpanj rekordima, a u kolovozu nas očekuje dodatna izmjena gostiju, jer nastupa tradicionalni talijanski ferragosto, što znači pojačan priljev susjeda kopnom i morem.