Kazalište

PLANOVI VEĆ RAZRAĐENI

Dječje kazalište Branka Mihaljevića spremno za početak nove kazališne sezone

Na kraju još jedne sezone u Dječjem se kazalištu Branka Mihaljevića već pripremaju za početak nove. Nakon odmora slijede upisi u Dramski studio za osnovnoškolce i srednjoškolce, ukoliko su skloni glumi, za one koji žele zaplesati na vršcima prstiju je Baletni studio, a ukoliko vaše dijete već od malih nogu pokazuje sklonost igri i plesu, upišite ga na plesnu igraonicu Početnicu - poručuju iz Kazališta, kao i uoči prijašnjih sezona.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića spremno za početak nove kazališne sezone   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Iako je rujan još daleko u Kazalištu već imaju pripremljene datume za upise zainteresiranih u studije u novoj kazališnoj sezoni.

Sve započinje u subotu 9. rujna upisima u Dramski studio. Upisi malih balerina u Početnicu bit će u ponedjeljak 11. rujna u 17 sati. Istoga dana u 19 upisuju se i polaznici u baletni studio, a u utorak 12. rujna u 20 sati u dramski studio za srednjoškolce.

Svemu tome prethodit će manifestacija "Djeco kazalište vas zove" s kojom tradicionalno započinje nova kazališna sezona.

"U kojoj ćemo naše, recimo, najpopularnije predstave i one stare iz prošle sezone ponuditi našim gledateljima po cijeni od samo 10 kuna. I to uvijek bude prepuno kazalište i radujemo se tome, pa evo najavljujemo da ćemo krenuti u srijedu 6. rujna s našom legendarnom predstavom Patkica, blatkica", rekla je voditeljica propagande Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Tatjana Grganović.

Slijedi Bijeli jelen, a potom i Priča s morskoga dna, Veseli medvjedići i višestruko nagrađivana predstava osječkoga kazališta Deveta ovčica. Planovi su već razrađeni i za sam tijek cjelokupne nove sezone.

"Standardno idemo s posljednjom premijernom izvedbom, koja je bila na Osječkom ljetu kulture, ona se dakle stavlja na naš redoviti repertoar. Osim te predstave ide predstava "Zašuti", koju će režirati Damir Mađarić s jednom našom mladom ekipom, to je u suradnji s Kazalištem Oberon, za nešto malo stariju populaciju, znači od 12 godina pa na više", rekao je ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić.

Na repertoaru će standardno biti i Božićna predstava, a poslije Nove godine u planu osječkih kazalištaraca je i još jedna osječka priča, za koju vjeruju da bi mogla postati novi hit Kazališta.

"Zato što je dakle kompletno osječka priča. Naša kolegica koja je kod nas bila na stručnom osposobljavanju i koja je na Malom Maruliću dobila nagradu za tekst Kradljivica ključeva Marta Marija Mekovec de Carvalho, ona je autorica teksta, režirat će Hrvoje Seršić", dodaje Lučić.

U planu je i još jedna koprodukcija s vinkovačkim kazalištem. Riječ je o predstavi Crvenkapica, koja će se također u novoj sezoni naći na daskama osječkoga Dječjega kazališta. U planu su i još neke obnove predstava, ali i novine, a o svemu detaljnije znat će se u mjesecima koji slijede.