Društvo

PROČITAJTE I POSLUŠAJTE SAVJETE

HAK: Na Lučkom u smjeru Zagreba kolona duga 12,5 kilometara

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju, a na izlasku s autoceste A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 12,5 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u subotu oko 14 sati.

Ilustracija   FOTO:Marko Todorov / CROPIX
Piše: Hina

  Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autocesti A1 između naplatnih postaja Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka.

 Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova, pa iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 kilometara, na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Buzina u smjeru naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko jedan kilometar, a iz smjera Jankomira oko dva kilometra.

 S otoka Krka prema kopnu kolona je duga oko dva kilometra, a u smjeru otoka oko jedan kilometar, dok se na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila kolona duga pet kilometara, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

 Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prijelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra. 

 Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

 Zbog pojačanog priljeva vozila prema graničnom prijelazu Slavonski Brod na izlasku su moguća i duža čekanja (više od jedan sat), pa iz HAK-a savjetuju da se koriste i granični prijelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

 Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.