EU

MEĐU POGINULIMA BILO JE I DJECE

Poginulo svih osam nestalih u urušavanju zgrade blizu Napulja

Spasioci koji su od petka ujutro pretraživali ruševine male zgrade koja se urušila u gradu Torre Annunziata, blizu Napulja, objavili su u subotu ujutro da su pronašli beživotna tijela osam stanara smatranih nestalima, među kojima dvoje djece.

Ilustracija   FOTO: Pixabay
Piše: Hina

Od urušavanja četverokatnice nasuprot moru u Torre Annuziati u petak u zoru, više desetaka vatrogasaca i dobrovoljaca pretraživalo je ruševine golim rukama, pod jakim suncem, a potom pod svjetlošću snažnih projektora.


No, kako je potraga napredovala, nailazili su samo na trupla među kojima je posljednje pronađeno u subotu rano ujutro. Iako je dio zgrade gdje su se nalazili dnevni boravci ostao čitav, spavaće sobe u kojima su stanari spavali potpuno su uništene.

Po lokalnim medijima, jedna od žrtava bio je arhitekt zadužen za nadzor sigurnosti javnih i privatnih zgrada tog mjesta s oko 40.000 stanovnika u podnožju Vezuva. Poginuo je zajedno sa suprugom i njihovim 27-godišnjim sinom.

Ostale žrtve su jedan par i njihova djeca od 8 i 14 godina kao i 60-godišnja krojačica koja je živjela sama u zgradi podignutoj 50-ih godina s pogledom na more. 

Susjedi nisu čuli nikakvu eksploziju, samo zvuk urušavanja, kad su se dva gornja kata zgrade, koja ih ima četiri, srušila nešto prije 6.30 sati.

Tužiteljstvo Torre Annuziate otvorilo je istragu o "urušavanju iz nemara".

Uzroci nesreće još nisu jasni. Neki govore o zgradi u lošem stanju i radovima na renoviranju na nižim katovima.