Glazba

KULTURNO GLAZBENA MANIFESTACIJA

Osječki hip-hoper Kandžija 24. lipnja na krovu MSU-a

Kulturno-glazbena manifestacija "Ljeto u MSU" kao treći koncert u nizu dovodi osječkog hip-hop izvođača Kandžiju, koji će u subotu, 24. lipnja na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti nastupiti u pratnji svog benda Gole žene.

MSU   FOTO:facebook.com/ljetouMSU2017
Piše: HINA

 Kandžija kaže kako je ovog ljeta odabrao MSU jer je riječ o vrhunskom prostoru. "Mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov, ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu, recimo, Konzuma", izjavio je Kandžija u povodu subotnjeg nastupa.

Iz MUS-a najavljuju kako će prije samog koncerta umjetnica Nikolina Komljenović održati performans brisanja objekata u prostoru.

"Kroz izvedbu umjetnica će tematizirati neposrednost doživljaja i komunikacije bez uplitanja prepoznatljivih komunikacijskih kodova naučenih kroz obrazovni sustav. Tijekom izvedbe stvorit će se odnos, svojevrsni dijalog performerice, prostora i publike, u kojem se autentična vrijednost nalazi izvan vidljivog", ističe se u najavi.

Za ovu je subotu priređena i projekcija filma iz ciklusa "Best of Metropolis" u dvorani Gorgona u dva termina - "Ljubav i prijateljstvo" Whita Stillmana.

Glavne uloge u toj humorističnoj ljubavnoj drami o ženi sklonoj spletkama koja se sakriva na imanje svojih rođaka od glasina o njezinom društvenom životu, imaju Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Xavier Samuelt.

Uz koncert i film posjetitelji će moći pogledati i izložbu o Pankrtima "N'č se ne premakne", s fotografijama te slovenske punk grupe Pankrti koja je prije dva tjedna otvorila Ljeto u MSU. Izložba je otvorena do 2. srpnja 2017.

U slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Osim Pankrta ove sezone u sklopu programa već su svirali riječki bend Jonathan, a idućih subota nastupit će Rambo Amadeus, Detour i Vatra.

(Hina)