Osječko-baranjska

NAJAVIO PRVE POTEZE

Novoizabrani osječko-baranjski župan Ivan Anušić preuzeo dužnost

Ivan Anušić i službeno je preuzeo dužnost župana Osječko-baranjske županije, zamijenivši tako nakon osam godina, odnosno dva mandata Vladimira Šišljagića. Anušić je najavio kako će mu prvi potez biti održavanje sjednice hrvatske Vlade u Osijeku, te kako će najveće napore uložiti u razvoj gospodarstva.

Novoizabrani osječko-baranjski župan Ivan Anušić preuzeo dužnost   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Rukovanjem, predajom izvješća o radu te drugih dokumenata Ivan Anušić i službeno je postao župan Osječko-baranjski

Preuzimajući dužnost kazao je kako će u danima koji slijede obaviti razgovore s čelnim ljudima županije, dubinski pregledati stanje u županijskoj upravi te zatim odmah krenuti s realizacijom projekata koje je najavio u svojoj predizbornoj kampanji. Prvi od njih bit će održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske u Osijeku na kojoj će se izdvojiti najveći problemi te će se za njih tražiti rješenja, a govora će biti i o provedbi Projekta Slavonija.

"Koji je već u ovih prvih šest mjeseci 750 milijuna kuna investirao u Osječko-baranjsku županiju kroz razne projekte, nastavak tih projekata, i svega onoga što se tiče velikih megaprojekata, ajmo ih tako nazvati koji ovise o centralnoj vlasti. Govorimo o 5c koridoru, govorimo o sustavima navodnjavanja, govorimo o vodnoj stepenici, govorimo o elektrani, plinskoj elektrani u Osijeku, govorimo o Centru za gospodarenje otpadom, i tako dalje i tako dalje... Ima jako puno tema koje se moraju odmah početi rješavati s ministarstvima", rekao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Što se pak tiče smjena u županijskoj upravi Anušić je kazao i kako će analizirati dosadašnji rad čelnika uprave, te će zatim, kako je kazao, pronaći rješenje koje je najbolje za županiju. Dodao je i kako je sustav spor, administracija prevelika, a birokracija troma, te kako se stvari moraju mijenjati.