Politika

KONAČNA ODLUKA

HNS-ov Središnji odbor odlučio koalirati s HDZ-om

Središnji odbor HNS-a velikom većinom glasova u srijedu navečer odbacio je prijedlog Predsjedništva stranke, te je izglasao potporu koaliciji s HDZ-om.

HNS ipak ide u koaliciju sa HDZ-om   FOTO:Srdjan Vrancic / CROPIX
Piše: HINA

Od 107 prisutnih članova HNS-ovog Središnjeg odbora za koaliciju s HDZ-om glasovalo je 78, dok je 20 članova bilo protiv, a devet je bilo suzdržano.

Među prvima sjednicu su napustili protivnici koaliranja s HDZ-om,  HNS-ovi saborski zastupnici Vesna Pusić i Goran Beus Richembergh.  

"HNS je na Središnjem odboru odlučio da ide u koaliciju s HDZ-om", izjavila je Pusić novinarima. "Ja sam bila protiv toga, ali ostala sam u manjini. To je, naravno, njihovo pravo", kratko je dodala.

Na novinarsko pitanje koja je njezina budućnost u stranci, Pusić je ocijenila da će vjerojatno statutarno biti isključena, s obzirom da neće u Hrvatskom saboru dati potporu HDZ-ovoj Vladi premijera Andreja Plenkovića.

Goran Beus Richembergh napuštajući sjednicu u izjavi novinarima rekao je kako je odluku HNS-ovog Središnjeg odbora o koaliranju s HDZ-om doživio "vrlo teško, vrlo emotivno".


(Hina)