Kino & Film

BIT ĆE PRIKAZANO VIŠE OD 30 FILMOVA

U Osijeku otvoren festival kratkometražnih fimova "Filmska runda"

Više od 30 filmova, profesionalnih i studentskih, bit će do prikazano do 28. svibnja u Osijeku na 2. reviji hrvatskih kratkometražnih filmova "Filmska runda", koja je u petak uvečer otvorena u dvorištu osječke Galerije "Kazamat".

U Osijeku otvoren festival kratkometražnih fimova "Filmska runda"   FOTO:FAcebook FilmskaRUNDA
Piše: Hina

U glavnom programu "Filmske Runde" bit će prikazani filmovi nagrađeni na domaćim i međunarodnim festivalima, a, uz glavni program, filmovi će prikazivati u sklopu dodatnih programa "Studentska runda", "Fokus grad" te "Runda frke".

U  Organizacijskom odboru ističu kako je ove godine naglasak festivala na mladim autorima studentima, za razliku od prošlogodišnjeg festivala, koji se organizacijski fokusirao na osječkim autorima.

"Cilj je svake godine predstaviti neku drugu filmsku profesiju i tako educirali gledatelje o procesu stvaranju filma iz različtih perspektiva", kažu organizatori.

Pozdravljajući autore i sve sudionike festivala u ime Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) redatelj Zrinko Ogresta podsjetio je da je Osijek filmski grad iz kojeg dolazi niz vrsnih filmskih redatelja i stvaratelja, poput Branka Schmidta i Branka Lustiga.

Ocijenio je i da Osijek ima bogatu filmsku povijest, ali i sadašnjost, a autorima je poželio da, uz kratkometražne, počnu stvarati i dugometražne filmove.