Glazba

ZAVRŠNICA U SUBOTU

Jacques Houdek odveo Hrvatsku u finale Eurosonga

U ukrajinskoj prijestolnici Kijevu održana je druga poluzavršna večer 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije. U finale Eurosonga, koje će se održati u subotu, večeras su se, uz našeg Jacquesa Houdeka, plasirali i predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije.

Piše: Hrt.hr

U finalu ćemo također vidjeti i čuti predstavnike 10 zemalja iz prve polufinalne večeri - Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije - te predstavnici zemalja koje su izravno u finalu - Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, kao i domaćina prijenosa Ukrajine.

HRT-ov predstavnik Jacques Houdek s pjesmom My friend nastupio je jedanaesti po redu. Na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružilo mu se pet mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon. Publika je njihov nastup nagradila glasnim pljeskom.

U drugoj poluzavršnoj večeri uz hrvatskoga predstavnika nastupili su i predstavnici Srbije, Austrije, Makedonije, Malte, Rumunjske, Nizozemske, Mađarske, Danske, Irske, San Marina, Norveške, Švicarske, Bjelorusije, Bugarske, Litve, Estonije i Izraela. 

Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije izravni prijenos finala u subotu moći će pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. 

IZVOR: Hrt.hr