Politika

REAKCIJA NA IZJAVU NA SUČELJAVANJU

Branimir Glavaš: Šišljagić je lagao. Ne samo da nije glavni kreator programa HDSSB-a, već ga do 2005. godine nije ni vidio!

Na sinoćnje sučeljavanje kandidata osječko-baranjskog župana, odnosno izjavu Vladimira Šišljagića koja je u izrečena na sučeljavanju, reagirao je saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš.

Vladimir Šišljagić na sučeljavanju na STV-u   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Kako je Branimir Glavaš napisao na svom facebook profilu, na sučeljavanju kandidata za župana-osječko baranjskog Vladimir Šišljagić izrekao je veliku laž, te piše kako sto puta ponovljena laž postaje istina.  

Naime, Šišljagić je rekao kako je on "jedan od vrlo važnih i bitnih autora programa HDSSB-a".

"Program HDSSB-a pripremio sam još 2000. godine, kada Vladimir Šišljagić još nije bio na čisto je li u SDP-u ili HDZ. Te sam godine bio spreman krenuti u osnivanje HDSSB-a i iz tog razloga pripremio program HDSSB-a, ali sam odluku prolongirao i odložio program u donju ladicu moga pisaćeg stola i tek nakon punih 5 godina sam odlučio krenuti sa tom inicijativom, točnije u travnju 2005. godine. Izvadio sam iz ladice stola gotov tekst Prednacrta Programske deklaracije, programski ga ostavio istog i jedinu intervenciju koju sam izvršio u pet godina starom tekstu bilo je prilagođavanje političkoj terminologiji koju je donosilo novo vrijeme.

Za Prednacrt Programske deklaracije HDSSB-a 2000-te godine Šišljagić nije ni čuo, niti ga vidio, a kamo li da je jedan od glavnih autora programa HDSSB-a. Zato Šišljagiću, dosta je tvojih laži", napisao je uz ostalo na svom facebook profilu Branimir Glavaš.