Zabava

POJAČAN LINEUP I NOVI SJAJ UFO FESTIVALA

Kawasaki 3P, Kojoti, Johnatan, Krankšvester i mnogi drugi nastupaju na lijevoj obali Drave

Svima nam dobro poznat festival odlične glazbe, lokalnog đira, dobre ekipe i još boljeg piva vraća se i to na sveopće oduševljenje onih koji na njemu vrijedno rade. Oko voljenog nam događaja ove se godine našla osječka mlada i vrijedna ekipa, alternativna scena kreativnih i entuzijastičnih pojedinaca koji su udružili snage.

UFO ove godine stvara nova ekipa koja je već poznata Osijeku po svojim projektima   FOTO:facebook.com/urbanfestosijek
Piše: Republika.eu/Mixer.hr

UFO ove godine stvara nova ekipa koja je već poznata Osijeku po svojim projektima i želji za očuvanjem lokalne scene, na čelu s Kreativnom agencijom Adverta.

Cilj je i želja ovog, četrnaestog UFO-a po redu, vratiti UFO-u stari sjaj, podariti mu festivalski duh starom-novom lokacijom na lijevoj obali Drave kod katakombi i pokazati kako dobar festival ne mora biti u drugoj državi, pa čak ni u drugom gradu!

Na prostoru katakombi, lijevoj obali Drave, od 1. do 3. lipnja ponovno ćemo uživati u odličnoj urbanoj atmosferi.

Novosti ima mnogo, ali prva, svakako svima najbitnija, ona oko lineupa, pojašnjena je od strane Darka Bošnjaka iz Phonograma koji kaže kako nas ove godine očekuju brojna poznata imena s kojima će se postepeno izlaziti. Fokus je na bendovima koji sami izdaju i rade svoju glazbu svakoga dana. Neki od vodećih imena festivala su i Kawasaki 3P, Kojoti, Johnatan, Krankšvester te Samostalni Referenti.

Elektronski glazbeni program UFO festivala predstavila je Sunčica Barišić poznatija kao Insolate (ex. Miss Sunshine): „Ove godine smo posebno ponosni što je elektro scena dio festivala. Prostor katakombi odlično odgovara elektronskoj glazbi. U četvrtak dolazi DJ Billain uz DJ-a Kulu i Olivera. Sljedećega dana ćemo slušati Hrvatsku Funk Delegaciju te nas u subotu očekuje techno party u organizaciji Traum ekipe predvođeni berlinskim DJ-em Miltonom Bradleyjem.“

Još neke novitete objasnio je i Ivan Grgić ispred Kreativne agencije Adverta: “Izuzetno sam ponosan što je naša agencija ove godine preuzela organizaciju festivala. Želimo vratiti UFO na početke, na neke stare staze slave. Novosti ove godine su lokacija na lijevoj obali Drave, kao i dodatni program after partyja koji će se plaćati 30 kuna, dok će koncertni dio ostati besplatan za sve posjetitelje.“

Svoju riječ o tome što posjetitelji mogu očekivati na festivalu dao je i 3ki Stil iz Krankšvestera, koji samo kratko poručuje kako možemo očekivati „..samo prekrasne pjesme o ljubavi i intimnu atmosferu.“

Detaljnije informacije i satnica će biti objavljena uskoro, a do tada nestrpljivo preslušavajte već najavljene izvođače kako bi bili spremni za još jedno izdanje UFO festivala.