Osječko-baranjska

NE ZNA LIJEVA, ŠTO RADI DESNA

Šišljagić postavio dječje igralište u Tvrđavici, pa ga ubrzo "maznuo" djeci Tvrđavice i premjestio na drugu lokaciju u Podravlje!

Vlastodršci se hvale kako su u zadnjih deset godina izgradili stotinjak dječjih igrališta, kao da su izgradili desetak poduzeća i tvornica, a pri tome skrivaju kako niti ne poznaju kvartove grada u kojem žive.

Fotomontaža: Aktualni župan OBŽ Vladimir Šišljagić   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / R.I.

Lokalni "političari" ne razlikuju Tvrđavicu od Podravlja

Ovih dana svjedoci smo kako se političari koji odbrojavaju svoje posljednje dane na vlasti prosto, neukusno i bez imalo osjećaja za mjeru u ovo predizborno vrijeme natječu koji će više obećati, ili (pod)kupiti potencijalne birače ne bi li ušićarili koji glas više u nadolazećim izborima. Javni novac građana troši se nemilice, dijeljenjem, rasipanjem i pokušajem potkupljivanja građana, umirovljenika, studenata, poljoprivrednika, vatrogasaca, lovaca… Novac osiromašene županije i grada u funkciji izbora, baca se u vjetar.

U proteklom mandatu godinama se ništa nije radilo, a danas, kada su izbori pred vratima, iskazuje se silna skrb i suosjećanje za nezaposlene i osiromašene građane, te liju krokodilske suze nad sudbinom svojih sugrađana, a naročito se prenaglašava zabrinutost i pažnja političara o budućnosti naše djece.

Vlastodršci se hvale kako su u zadnjih deset godina izgradili stotinjak dječjih igrališta, kao da su izgradili desetak poduzeća i tvornica, a pri tome skrivaju kako niti ne poznaju kvartove grada u kojem žive. Što očekivati od onih lokalnih političara, koji nisu u stanju razlikovati Tvrđavicu od Podravlja? Ništa!

Sa svih strana razbacuju se svakodnevnim obećanjima, kojima se birači vabe da im ponovno daju svoj glas. Identično je ponašanje kako župana Šišljagića, tako i gradonačelnika Vrkića. Nema tu nikakve razlike među njima, a vjerojatno je to tako i u drugim sredinama. Kao da su obojica potpuno pamet izgubila, ili je pak možda nikada i nisu imali, samo što to birači u svom političkom sljepilu do sada nisu prepoznavali.

Naime, kako drugačije objasniti ovo što se događa s dječjim igralištima u Osijeku. Neznanjem, nesposobnošću, ili općim predizbornim ludilom motivirano lovom na glasove kojeg smo prisiljeni gledati svaki dan, dok se izbori ne okončaju.

Predsjednica Mjesnog odbora šokirana demontiranjem postavljenog igrališta

Gdje je nestalo dječje igralište? pitali su se roditelji koji su u subotu 15. travnja doveli svoju djecu na igralište u Tvrđavici. Iako su se dan prije, u petak, prijepodne djeca ondje igrala, u petak poslije podne sve je nestalo, od igrala do klupa.

"Roditelji su me počeli redom nazivati s pitanjem: “Gdje je nestalo igralište?“ Bila sam šokirana i prvo sam ih molila da mi kažu kakvo i koje igralište te pojasne o čemu uopće govore. Tada su mi pojasnili da je dječje igralište koje je bilo na zelenoj površini između nasipa i ZOO vrta nestalo!? Odvezla sam se do tog mjesta i vidjela da govore istinu. Dječjeg igrališta koje je postavljeno tek dva tjedna ranije više nije bilo tamo", priča Lucija Tadić predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala.

Tadić je tada pokušala telefonom zvati ljude koji bi možda nešto mogli znati o nestanku igrališta i nakon nekog vremena otkrila je da su radnici u prošli petak poslijepodne došli po sve na igralištu i premjestili ga na zelenu površinu pokraj cestovnog mosta dr. Franje Tuđmana.

Nije mi jasno tko je naložio da se igralište premjesti, pitala se predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala.

Igralište je preseljeno nekoliko dana nakon što je otvoreno novo dječje igralište u središtu Osijeka, kod bivše Bijele lađe. Tada je gradonačelnik Ivan Vrkić najavio i otvaranje igrališta u Tvrđavici i Višnjevcu. Je li mislio na ono koje je iz Tvrđavice, nakon kratkog vremena preseljeno u Podravlje , u MO Lijeva obala, ne znaju.

Nije Vrkić "ukrao" djeci igralište, već Šišljagić

Međutim, u gradskoj su ih upravi, za razrješenje zavrzlame s "nestalim igralištem" uputili na adresu Osječko-baranjske županije, gdje im je odgovoreno da iako imaju svu projektnu dokumentaciju kako je došlo do pogreške, jer je izvođač radova to postavio na krivu lokaciju u Tvrđavici. Što su radile nadzorne službe Županije koje su bile zadužene za realizaciju ove zadaće, nije odgovoreno. Očito ništa.

Prema našim izvorima iz županije, za grešku se saznalo tek onda kada je župan Šišljagić imao namjeru u sklopu svojih predizbornih aktivnosti, svečano uz nazočnost medija "otvoriti" ovo igralište. Umjesto da Županija svoju grešku popravi i napravi još jedno igralište na prvobitno predviđenoj lokaciji, župan se odlučio na premještanje igrališta na kojem su se djeca Tvrđavice igrala već nekoliko dana. Tako su djeca Tvrđavice, ni kriva ni dužna, zbog predizborne kampanje ostala bez igrališta, najvjerojatnije do sljedećih lokalnih izbora kada će se ponovno "kupovati" glasovi njihovih roditelja.  

R.I.