Društvo

MJENJAJU SE TRENDOVI

Pri izboru odmora turistima najvažnija sigurnost

Turistima je sigurnost je na prvome mjestu kada odlučuju o mjestu na kojem će provesti odmor, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje sveučilišta Bournemouth i najjačega britanskog internetskog oglašivača za putovanja Travelzooa.

Turisti   FOTO:pixabay
Piše: HINA

"Otkad se dogodio napad u Tunisu, sigurnost je sve više na ljestvici značajnih stvari, kada je o putovanju i odmoru riječ", rekao je za Reuters predsjednik europskog Travelzooa Richard Singer. 

Britanski internetski oglašivač nedavno je kritizirao izostanak sigurnosnih mjera u tuniškom hotelu u kojemu su teroristi 2015. godine ubili 38 turista. 

Anketa Travelzooa je pokazala da je "97 posto ispitanika osobnu sigurnost stavilo na prvo mjesto u izboru turističke destinacije, što nije bio slučaj 2014."

"Prije dvije godine najvažnije je bilo izabrati odredište povoljno po cijeni i s puno sunčanih dana. No danas je sigurnost na prvome mjestu", kazao je Singer. 

Članovi obitelji žrtava tuniškog napada kazali su da bi zasigurno bili izmijenili planove da ih se upozorilo na opasnost koja postoji ako odaberu putovanje u Tunis. 

Travelzoo predlaže sigurnosnu akreditaciju "pass/fall" ili sličnu ocjenu, koja će se odnositi na stupanj sigurnosti hotelskog smještaja ili određenog turističkog odredišta. 

Rezultati ankete ovoga internetskog oglašivača u kojoj je sudjelovalo 6000 klijenata iz Kine, Sjedinjenih Država, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Indije i Južnoafričke Republike izneseni su na nedavno održanom međunarodnom turističkom sajmu u Berlinu. 

(Hina)