Ostalo

OSJEČKI KLUB UNATOČ SKROMNIM UVJETIMA BILJEŽI SJAJNE USPJEHE

Plivačice Osijek Žita plasirale se u A prvenstvo među najbolje u Hrvatskoj

Plivači Osijek Žita ponovno ostvaruju zapažene rezultate na državnoj razini. Na ekipnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, Osječani su nastupili u B konkurenciji i osvojili prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, što im je osiguralo nastup u elitnom razredu među 8 najboljih klubova u Hrvatskoj.

Veliki uspjeh osječkih plivačica   FOTO:PK Osijek Žito
Piše: Dario Andrakovic/STV

Ekipno prvenstvo Hrvatske u Zagrebu ove jegodine pod pokrivteljstvom hrvatskog plivačkog saveza održano po novom programu i u novom 50-metarskom bazenu u Sveticama.
I upravo je uspjeh Osječana i osvajanje prvog mjesta u B prvenstvu još veći jer su oni jedini klub koji trenira u malom bazenu od 25 metara.

U B prvenstvu članovi osječkog kluba nastupili su sukladno plasmanu na posljednjem ekipnom prvenstvu održanom u prosincu u Zadru.

Plivačice Osijek Žita osvojile gotovo 16 tisuća bodova što im je donijelo prvo mjesto i plasman među 8 najboljih klubova u Hrvatskoj, a taj su uspjeh polučile Lea Knežević,Nora Grevinger, Klara Božićević, Iva Matijević, Ivana Granoša, Helena Lazović i Marija Knežević.

Plivači su pak u svojoj konkurenciji osvojili 6.mjesto sa osvojenih 15141 bod, iako su, realno, zaslužili, unatoč tijesnoj bodovnoj razlici, bolji plasman, ali su imali jednu diskvalifikaciju.

Mušku ekipu činili su: Dino Knežević. Ivan Filipović, Marko Filipović, Marin Valinčić, Filip Stipan Nadj, Juro Jani Vidić, Fran Lukić, Filip Ovničević i Antonio Antunović.

Ekipe su vodili treneri Miheal Močković i Mladena Maričić.

Inače u A prvenstvu kod žema slavio je klub iz Rijeke Primorje Croatia Osiguranje, a kod muških HAPK Mladost Zagreb.