Republika TV

UDRUGA ''VEDRI GRAD''' SPOJILA UGODNO S KORISNIM

Djeca se zabavljala, a roditelji prikupljali donacije za obnovu vrtića

Maskirali su se danas najmlađi i u Osijeku. U prostorijama gradske četvrti "Tvrđa" humanitarni maskenbal! Udruga "Vedri grad" odlučila je spojiti ugodno s korisnim – dobra zabava uz Zumbiće i animatore, a novac za obnovu vrtića donirali su roditelji djece.

Piše: Antonio Bunoza / STV

Mališani su se odlično zabavljali dok su njihovi roditelji zajedno s Udugom "Vedri grad" brinuli da im budućnost u vrtiću bude bezbrižnija. Udruga je naime nastala s ciljem obnove Dječjeg vrtića Vedri dani, a sada se njihova zadaća širi na još jedan osječki vrtić. Priključili su im se i roditelji dječjeg vrtića "Radost". On također treba obnovu, a uprava vrtića i grad nemaju osiguran novac za tu namjenu.

"Problem u dvorištu je najveći u tlu. Znači, zemlja je u jako lošem stanju, grbava je, izviruju cigle još one turske iz zemlje. Zapravo je sigurnost djece ugrožena s obzirom da se oni igraju, padaju, znaju se i udariti i to je glavni i prvi cilj etape u obnovi, znači postaviti gumirane podloge gdje će se djeca moći sigurnije igrati", rekla je za STV Nina Šatvar iz Udruge "Vedri grad".

A od previše igre i plesa čak bi i pravi zmaj ogladnio. Na svu sreću roditelji su mislili i na to te su zabavu dobro opskrbili slasticama. Obnovi vrtića mogu pridonijeti svi koji žele, a sve informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici udruge "Vedri grad".