Ostalo

59. IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA I KLUBOVA

Ivan Horvat i Mihaela Kruljac najbolji sportaši grada Osijeka i Županije

I ove godine održan je tradicionalni izbor najboljih sportaša i klubova u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a u organizaciji Glasa Slavonije i Zajednice sportskih Udruga.

Najbolji sportaši u Osijeku i Županiji   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Tradicionalnu, 59. svečanost “Sportaš” ponovno zajednički organiziraju Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije, a ove godine titulu najboljih u jakoj konkurenciji dobili su atletičar Slavonije Žito Ivan Horvat i dizačica utega iz KDU Osijek Mihaela Kruljac.

Olimpijske igre za Horvata druge zaredom te naslovi državnog prvaka i osobni rekordi presudili u izboru najboljih.

"Odlična godina, iz snova. Mislim, veliki trud je iza nas, na dobrom smo putu i nadamo se da će toga biti još i da ćemo biti još bolje, da neće biti samo jedan put, i hvala vam svima što nas pratite i podržavate, idemo jače u sljedećim godinama", kazao je Ivan Horvat.

"Da, konkurencija je bila jako velika i iznimna mi je čast što sam dobila ovu nagradu, jer prošla godina je za mene bila najuspješnija u mojoj sportskoj karijeri i iznimno sam počašćena ovim proglašenjem", riječi su Mihaele Kruljac.

Osim najboljih sportaša za najbolji klub proglašen je Atletski klub Slavonija Žito, najbolji trener u Osijeku je Zoran Zekić iz NK Osijek, a posebna priznanja dobili su i Katica Ileš, Uzor trofej Matija Ljubek, zatim posebnu plaketu Ivica Grnja, te Donna Vekić kao najbolja ambasadorica osječkog sporta u svijetu.

"Jako sam sretna što sam nakon par godina opet ovdje u svom gradu. Prije su me obveze srpiječavale i jako mi je drago da sam dobila ovu nagradu i da promičem osječki sport u svijetu i nadam se da ću to još bolje raditi i dalje", kazala je tenisačica Donna Vekić.

Posebna priznanja Glasa Slavonije zaslužili su trener Ivana Horvata Hrvoje Livančić te Zvjezdana Tuma Pavlov, nagrada Sokol pripala je Zvonku Biondiću, Branku Lešu, Ljupku Rimcu i Dragi Siberu.

Nagrađeni su ponovno i talentirani sportaši trofejom Kuna, te najbolji sportaš osoba s invaliditetom, Franko Štimac iz plivačkog kluba Delfin, dok je ŠIOK Hvidra sjedeća odbojka najuspješniji kolektiv osoba s invaliditetom.