Gospodarstvo

NAPREDAK HRVATSKE

Marić uskoro očekuje izlazak iz postupka prekomjernog deficita

Hrvatska bi na proljeće mogla izići iz postupka prekomjernog deficita, a što se tiče ispravljanja makroekonomskih neravnoteža, i tu pokazuje napredak, izjavio je jučer u Bruxellesu ministar financija Zdravko Marić.

Ministar Marić   FOTO:Niksa Stipanicev / CROPIX
Piše: Media Servis

 Znate da nam je prvi korak procedura prekomjernog deficita. Na to računamo na proljeće s obzirom da smo isporučili stvarno dobre rezultate. Što se tiče makroekonomskih neravnoteža, sutra će biti objavljeni zadnji podaci za zemlje članice. Realno je očekivati da Hrvatska, s obzirom na određene objektivne okolnosti prošle godine, nije mogla provesti sve mjere koje je zacrtala u programu reformi i sigurni smo da će to biti apostrofirano u izvješću" rekao je Marić.

Europska komisija danas će objaviti tzv. zimski paket, s analizom gospodarstva u svim zemljama članicama te dubinskim analizama makroekonomskih pokazatelja za zemlje koje imaju pretjerane makroekonomske neravnoteže, među kojima je i Hrvatska. Marić je najavio da će Vlada u travnju predati Komisiji ambiciozan plan reformi za sljedeće tri godine.