Ostalo

GRADSKI RADIO OBILJEŽIO 20.JUBILARNI IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA GRADA

Robert Seligman po šesti put najbolji sportaš Osijeka u izboru novinara

Gradski radio već 20. godinu zaredom organizira svečani izbor najboljih sportaša grada Osijeka u prošloj godini. I ove godine zanimljivu borbu vodila su dva osječka sportaša, a titulu najboljeg osvojio je gimnastičar Robert Seligman.

Seligman po šesti put najbolji sportaš Osijeka   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/Republika.eu

Sve je počelo prije 20 godina, 1997.e kada je u izboru Gradskog radija, odnosno osječkih sportskih novinara titulu najboloje sportašice ponijela veslačica Mirna Rajle.
Do ove godine najviše pehara osvojili su veslač David Šain i gimnastičar Robert Seligman, koji je pak ovoga puta bio ispred atletičara Ivana Horvata za 11 glasova.
Horvat je osvojio nagradu prošle godine, Robert ove.
-Velika mi je čast svake godine kada me sportski novinari kojih ima preko 20 proglase najboljim sportašem, jer oni najbolje znaju krvnu sporta u jednom gradu, ja sam se trudio ove godine, napravio vrlo dobre uspjehe, ali naravno kao vrhunski sportaš želim još bolje, biti na postolju i nastojat ću ubuduće biti još bolji, kao što želim svoim sportašima da ih zaobiđu ozljede i da u naš grad donesu još više medalja, pričao je Robert Seligman.
Seligman je istaknuo kako je medalja s Olimpijskih igara neostavreni san u njegovoj karijeri i to će mu biti cilj u sljedeće 4 godine, za nastup u Tokiju.
Ivan Horvat pak iza sebe ima već 2 olimpijska nastupa iako ima svega 22 godine.
Iako nije uspio konkurirati za medalju u Riju, Ivan je već skočio za olimpijskog pobjednika, ali:
-Ja sam pogodio daleko najbolje skokove u Riju, ali na zagrijavanju, dakle ja sam na zagrijavanju bio Olimpijski prvak, ali kad je počelo zagrijavanje shvatio sam gdje sam pogriješio ranije, ali to je prošlost, nema vraćanja, samo pozitivno gledam naprijed, volio bih i tome težim da sezonu nastavim sada gdje sam stao prošle sezone, da se vrtim oko 5,70 i onda samo da gađam dobra natjecanja da izletim s još više metara, riječi su atletičara i jedinog osječkog Olimpijca Ivana Horvata.
Osim Seligmana i Horvata u konkurenciji za najboljeg sportaša grada Osijeka u 2016. oj godini bilo je još osam sportaša, a konkurencija je svake godine sve bolja, iako nema pak onih koji su se istakli jednim velikim svjestkim rezultatom.
No, sami plasmani u finala tih natjecanja velika su stvar za grad Osijek.
-Svaki izbor ima svoje posebnosti, jer nema iste godine općenito, različita su natjecanja i sportski  dosezi, bilo je dobrih rezultata pa i odličnih, jer ne bi imali ovih 10 kandidata, to su sportaši koji imaju nastupe u finalima svjetskih prvenstava i neki su se vratili s medaljama, nažalost imamo samo jednog Olimpijca nadam se da ćemo ih imati i više, a mene veseli ovaj jubilej i kontinuitet 20 izbora i nadam se da će onaj 21. biti sa još boljim rezultatima, riječi su organizatora Izbora, Marija Mihića-Mihe.
Istaknimo i ostale sportaše za koje je glasalo 20 osječkih sportkih novinara.
Treće mjesto osvojila je judašica Osijeka Sara Matijević, četvrti je bio kuglač Mario Mušanić, peta dizačica utega Mihaela Kruljac, šesti nogometaš Osijeka Borna Barišić, sedma nogometašica Osijeka Maja Joščak, osma odbojkašica Antonia Volmut, deveta veslačica Teuta Stojaković, a deseta tenisačica Donna Vekić.