Kazalište

42 GODINE U OSJEČKOM HNK

Posebnom izvedom Unterstadta osječki HNK zahvalio se glumici Radi Mrkšić

Jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih predstava osječkog HNK – Unterstadt prošloga je tjedna imala posebnu izvedbu. Glumica osječkog teatra Radoslava Mrkšić naime nakon 42 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu, a predstava Unterstadta odigrana je u njenu čast.

Posebnom izvedom Unterstadta osječki HNK zahvalio se glumici Radi Mrkšić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Već 42 godine Radoslava Mrkšić, zvana Rada poznato je i popularno lice osječkog teatra kojem je posvetila svoju karijeru. Za sve ono što je dala osječkom kazalištu njeni kolege zahvalili su se posebnom izvedbom nagrađivane predstave Unterstadt, a tom prigodom Radi Mrkšić zahvalio se i intendant Božidar Šnajder:

"Kad imate u ansamblu osobu koja je ovdje 42 godine i uvijek je ovdje, i uvijek je bila ovdje, nikad nije nikud odlazila, iako je mogla, onda je to doista veliki dan za sve nas, za Radu naravno, za nas ovdje u kazalištu i za mene osobno kao intendanta koji sam ovdje dugo, preko 30 godina, doista velika stvar."

Na sreću ova izvedba Unterstadta nije i Radina posljednja predstava jer bez obzira na umirovljenje, Rada ostaje na daskama kazališta. Tako je već zaigrala i u novoj premijeri «Vitez slavonske ravni», a publika je može gledati i u sapunicama u kojima je uvijek tražena. Inače Radoslava Mrkšić ove godine dobitnica je i prestižne Nagrade hrvatskog glumišta i to za sporednu žensku ulogu u predstavi osječkog HNK «Tri sestre», ali i Pečata grada Osijeka za osobita postignuća na području kazališne umjetnosti.