Ostalo

MLADI OSJEČANI POKAZALI VELIKI POTENCIJAL U JAKOJ KONKURENCIJI

Odlični osječki plivači na Mitingu Mladosti u Zagrebu

Plivački klub Osijek Žito bilježi nove uspjehe mladih plivača. Na vrlo jakom međunarodnom mitingu u Zagrebu Mladost 2016., Osječani su u jakoj konkurenciji izborili iznimno dobre rezultate.

13 medalja za osječke plivače   FOTO:PK Osijek Žito
Piše: Dario Andraković/Republika.eu

Osječko plivanje bilježi uspon iz godine i godinu unatoč lošim uvjetima i neadekvatnom bazenu za rad plivača.
Naime, članovi Osijek Žita nastupili su na 44. međunarodnom plivačkom Mitingu Mladosti u Zagrebu, koji je ujedno i važno Grand Prix natjecanje za seniore, juniore i mlađe kadete.
Nastupilo je ukupno 473 natjecatelja iz 41 kluba iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Izraela,Mađarske, Slovenije, Turske i Hrvatske.
Među tim plivačima bili su i finalisti svjetskih i europskih prvenstava te mediteranskih igara, što govori o kvaliteti mitinga.
Osječki klub imao je21-nog svog predstavnika, te osvojio 13 medalja.
Najuspješniji plivač bio je Ivan Filipović, koji je osim izborenih nastupa u A i B finalima, kao junior osvojio 4 medalje.
Kod juniorki medalje su osvojile Lea Knežević 3 i Nora Grevinger tri.
Kod mlađih juniora odličan je bio Marko Filipović, koji je osvojio zlato i srebro.
Brončanu medalju osvojio je i Petar Knežević.
Sve su to mladi plivači pod vodstvom trenera Mihaela Močkovića, koji su i na ovom iznimno jakom natjecanju pokazali veliki potencijal, a gdje bi im samo bio kraj u starijim konkurencijama kada bi imali adekvatne uvjete za treninge i 50-metarski bazen.