Zabava

NAJUSPJEŠNIJI ADVENT U OVOM DIJELU EUROPE

Advent u Zagrebu ove godine seli i preko Save

Paljenjem prve adventske svijeće za tri tjedna, točnije 26. studenog, kreće najvažnije turističko događanje u gradu, Advent u Zagrebu. I ove nas godine očekuje bogat program u koji je uključeno preko 2500 sudionika, rekla nam je direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld:

Piše: Media Servis

Mislim da strašno puno govori brojka od 40 dana neke manifestacije, koja svaki dan na tako mnogo lokacija ima svoje posebne programe. Mislim da je u tome posebnost i veliki značaj ovog našeg megaturističkog i gradskog projekta. Zrinjevac će i ove godine biti okićen ukrasnim lampicama, blagdansko raspoloženje vraća se i na Europski trg, a mnogi se posebno raduju Ledenom parku na Tomislavcu:

Klizalište je bilo točka prijepora prije dvije godine kada smo ga postavljali, ali pokazalo se kako je ono jedno od naših najznačajnijih adventskih lokacija, gdje je Zagreb prepoznat u svijetu i gdje se brojni naši gosti zbog klizališta na Tomislavovom trgu odlučuju doći u Zagreb. Posjetitelje klizališta ove će godine dočekati određena poboljšanja:

Jer smo vidjeli prošle godine da možda nepravedno nismo imali svaki dan neke nastupe, pa ćemo ove godine imati pozornicu na klizalištu, gdje ćemo imati u liveu različite grupe, pjevače i svirače i nadamo se da će i na taj način atmosfera Zagreba u božićno vrijeme biti još ljepša nego prošle i pretprošle godine.Klinci će ove godine moći uživati na dvije nove lokacije:

Imamo zapravo dvije prekrasne lokacije. Na Donjem gradu to je prekrasni Strossmayerov trg, koji je prošlih godina bio mrtva točka. Tamo će ove godine biti naš Advent kod Rudolfa, za najmlađe. Druga lokacija je Gornji grad, na Vranicanijevoj livadi, gdje ćemo napraviti Advent koji će biti posvećen likovima iz bajki Ivane Brlić - Mažuranić. Adventski program ove godine dolazi i s druge strane Save, u Novi Zagreb:

Ima strašno puno prekrasnih institucija i muzejskih prostora. Na kraju krajeva Bundek je svakodnevna šetnica za naše sugrađane. Tako smo s našim partnerima, pogotovo sa Zagrebačkim velesajmom i Muzejom za suvremenu umjetnost, odlučili postaviti dvije nove adventske lokacije. Očekujemo da će biti veliki interes i od naši sugrađana, ali i ostalih gostiju. Po uzoru na prošlu godinu dio događanja trajat će i dulje od adventskog vremena:

Jedan dio događanja trajat će do 8. siječnja iduće godine, no sve ovisi o lokaciji i koliko su određeni programi bili posjećeni i traženi u adventsko vrijeme. Cjelokupno događanje koštat će oko 5,5 milijuna kuna, od čega će Turistička zajednica samo za promoviranje izdvojiti oko 2 milijuna.

Pred organizatorima je dodatni izazov. Ovogodišnji Advent od 2. do 12. prosinca brani titulu pobjednika natjecanja European Best Christmas Destination.