Nogomet

NA 24. IZDANJU "BATEKA" NA ELEKTRI KRAJ DRAVE 8 MOMČADI

NK Elektra organizator Memorijala Antuna Batinića

NK Elektra i ovoga je ljeta organizator tradicionalnog Memorijala Antuna Batinića. Na 24. izdanju ovog poznatog turnira i ove godine sudjeluje 8 momčadi.

U subotu finale 24. Memorijala Batinića   FOTO:STV
Piše: STV/Republika.eu

NK Elektra već 24 puta zaredom njeguje sjećanje na bivšeg djeltnika, suborca stradalog u Domovinskom ratu Antuna Batinića Bateka.Njemu u čast i ove godine igraju klubovi iz osječko baranjske županije, a riječ je o prvoligaškoj ekipi Osijeka B, zatim Vukovara 1991 koji je branitelj naslova od prošle godine, Višnjevca, Darde, Tomislava Livane, Bilja i domaćina NK Elektre Hypo Limač.
-
Ove godine je pravi izlog seniorskog nogometa s ovih prostora na ovom turniru, doista prave momčadi i igrači, koji mogu biti budućnost za naše klubove, posebice za onaj profesionalni nogomet, NK Osijek, kazao je predsjednik kluba organizatora NK Elektre Miro Marjanović.
Osječki nogometni prvoligaš dugi je niz godina bio nositelj turnira, a ovoga ljeta na 24. izdanju Bateka, nastupa po prvi put sa novoosnovanom B ekipom, koju vodi trener Tomislav Steibruckner.Osijek B je prvog adana natjecanja bio bolji od Višnjevca s 1:0 pogotkom mladog juniora Ikića.
-Tu je nekolicina igrača iz seniorskog pogona, trenera Zekića, tu su i neki igrači na probi, neki stranci, 2 Brazilca i jedan Albanac, bit će prilike da pokažu što znaju, a tu su igrači koji su samnom od početka, uglavnom 99.godište pa i neki kadeti, kazao je trener Tomislav Steinbruckner.

Glavni cilj B ekipe Osijeka bit će stvaranje igrača za seniorsku momčad trenera Zorana Zekića i svi će oni, u sastavu B momčadi naravno, biti na oku stručnog stožera prvoligaša.Rezultat dakle u 3 hnl Istok u koju se NK Osijek B priključuje neće biti primaran.
Što se ostalih momčadi s Mamorijala Batinića tiče, prvoga dana natjecanja Darda je bila bolja od domaćina Elektre Hypo Limač.
Drugog dana natjecanja sastali su se Bilje i Tomislav Livana te Vukovar 1991 i Metalac.

Završnica je na rasporedu u subotu, finale od 18 i 30.