Ostalo

OSJEČANI VRLO USPJEŠNI NA PH U ZAGREBU ZA DOBNE KATEGORIJE

20 odličja za PK Osijek Žito na ljetnom PH

Nove uspjehe ostvarili su plivači plivačkog kluba Osijek Žito. Osječani su nastupili na ljetnom prvenstvu hrvatske u Zagrebu, gdje su u velikoj i jakoj konkurenciji osvojili čak 20 medalja i time potvrdili blistavu budućnost mladih plivča u ovome sportu.

20 medalja za PK Osijek Žito   FOTO:PK Osijek Žito
Piše: STV/Republika.eu

Na 4-dnevnom natjecanju u Zagrebu na PH nastupilo je 450 plivača i plivačica iz 27 hrvatskih klubova.

Pravo nastupa na ovom ljetnom prvenstvu izborili su plivači koji su u prošloj sezoni uspjeli isplivati kvalifikacijske norme za državno prvenstvo i to u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora.

Plivački klub Osijek Žito nastupio je sa 19 natjecatelja, od toga 9 plivačica i 10 plivača i osvojio ukupno 20 medalja.

Time su Osječani u ukupnom plasmanu bili 10. klub u Hrvatskoj u konkurenciji 27 ekipa, što je s obzirom na uvjete u kojima rade osječki plivači - 25 metarskom bazenu izniman uspjeh.

Izdvojimo najbolje, Nora Grevinger osvojila je čak 9 medalja, od toga 3 juniorska zlata i samim time je bila najbolji član PK Osijek Žito.

Lea Knežević osvojila je 3 medalje, a kod muških Dino Knežević 5 odličja i Ivan Filipović 2 odličja te jedna medalja pripala je i štafeti.

Vrijedi istaknuti kako je većina plivača postavila i svoje nove osobne rekorde a isto tako, oni su kao juniori osvajali medalje u starijoj seniorskoj konkurenciji i to je još jedan dokaz potencijala i nade za uspjehe u najstarijoj kategoriji.

Podsjetimo i kako su po prvi put osječki plivački klub nedavno predstavljale i Nora Grevinger i Lea Knežević na juniorskom Europskom prvenstvu koje je održano u Mađarskoj.