Vukovarsko-srijemska

"BRANITELJI TO NISU ZASLUŽILI"

Vukovarski HDSSB oštro osuđuje otvaranje poglavlja 23. i 24. EU sa Srbijom

Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji zaslužili su više od ovoga što se danas događa, poručuju iz vukovarskog HDSSB-a te napominju kako su oštro protiv otvaranja poglavlja 23. i 24. Europske unije sa Srbijom.

Slavica Jelinić   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Priopćenje

"HDSSB Vukovar osuđuje otvaranje poglavlja 23. i 24. EU sa Srbijom jer se preko 300 hrvatskih branitelja nalazi na optuznici u Srbiji među kojima je puno vukovaraca te još uvijek ne znamo gdje su nestali iz Domovinskog rata i nije riješeno pitanje ratne štete. To su trebali biti uvijeti za napredak Srbije u pretpristupnim pregovorima sa EU.", poručuje Slavica Jelinić u svom priopćenju te poziva da u što kraćem roku nadležne institucije sazovu koordinaciju sa braniteljskim udrugama s najviše državne razini s jedne i s druge strane te da se što prije donesu određeni zaključci i stavovi iako su oni, kako ističe, već jasni i poznati.

"Nadalje, inzistiramo da bez obzira koja politicka opcija dodje na vlast ista mora imati za prioritet rijesavanje problema braniteljske populacije jer bez njih ne bi bilo hrvatske drzave te isto tako da se sto prije ulozi prigovor ili veto na navedena poglavlja.", zaključuje.